Nærmere 50.000 gjester har stemt frem de ti beste restaurantene i Norge. Helt på topp ligger en restaurant i Morgedal, for tredje år på rad.

Det synes driverne er stor stas.

I godt selskap

– Det er mange flinke folk og bra steder på denne lista, blant annet Umami i Harstad (2. plass) og Michelin-restauranten À L’aise (3. plass) i Oslo, sier Thomas Berstad, som sammen med kona Hellene Berstad driver Bjaaland Bygderestaurant i Morgedal.

RESTAURANTDRIVERE: Hellene og Thomas Berstad driver Bjaaland Bygderestaurant i Morgedal. Foto: Kristin Tangen Tolo

Restauranten åpnet dørene i 2021 og lager all mat fra bunn, helst med lokale og økologiske råvarer i sesong. Dette er tredje år på rad de kåres til gjestenes favorittrestaurant.

– Det er spisende gjester som har stemt oss frem, og det er det som er spesielt kult med denne kåringen, sier han.

Det er DinnerBooking Norge som står bak kåringen. Dette er et bookingsystem som brukes av hundrevis av restauranter, og nærmere 50.000 gjester har stemt frem de ti beste restaurantene de har spist på det siste året.

Gjestene bestemmer

– Etter besøket får gjestene en e-post hvor de kan svare på spørsmål om alt fra mat, service, stemning og opplevelsen generelt. Det betyr mye at feedbacken kommer fra reelle gjester som faktisk har vært her og spist. Dette er tilbakemeldinger vi bruker i driften vår, sier han.

Bjaaland Bygderestaurant har plass til 36 gjester og er åpent fredager og lørdager i partallsuker.

– Ventetiden er som regel en måneds tid og hovedmarkedet vårt er folk bosatt i Vest-Telemark, sier han.

– Hadde dere trodd dere skulle bli kåret til landets beste restaurant da dere åpnet?

– Vi var litt store i kjeften og sa vi skulle lage en spiseopplevelse i norgesklasse, men hadde vel ikke ventet dette, sier Berstad.