Debatten er over, men du kan se den i opptak her. Den starter rundt −1.39.

Skoleåret er nettopp i gang og temaet lekser diskuteres både på skoler og rundt middagsbordet. Varden tar debatten og har invitert politikerne og rektorer til å svare på spørsmålene vi og leserne sitter med.

– Vi arrangerte debatt om Skien sentrum og Riksvei 36 før sommeren, og begge debattmøtene trakk mye folk og skapte gode diskusjoner. Nå håper vi temaet «leksefri skole» vil lokke like mange, sier nyhetsredaktør Hege Gulseth.

Hun skal være møteleder under tirsdagens debattmøte.

Foto: Daniel Ducros

Førstkommende tirsdag, den 30. august klokken 19.30 på kafeen Sitt Ned i Skien sentrum. Vardens lesere er velkomne til å følge møtet fysisk eller se det direkte på varden.no.

Bakgrunnen for debatten er Åfoss skole nå straks går i gang med et pilotprosjekt hvor omkring 100 elever i 5.-7. klasse skal ha leksefri. Da Varden omtalte saken før sommeren kokte det i kommentarfeltet. Temaet engasjerte bredt, og foreldre, lærere og elever kastet seg inn i debatten.

Foto: Daniel Ducros
VELKOMMEN TIL DEBATT: Nyhetsredaktør i Varden Hege Gulseth og debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen inviterer til debatt om leksefri skole tirsdag 30. august. Foto: Caroline Tarangen

Spørsmålene vi ønsker å få svar på er: Hva er best for læring – lekser eller leksefri? Skaper lekser større forskjeller mellom elever? Skaper vi unødvendig press i allerede travle hverdagsliv?

– Jeg tror det er mange foreldre som lurer på hva som er best for barna, og er usikre på om lekser eller leksefri er løsningen. Nå håper vi at denne debatten vil gi dem svar, sier Gulseth.

Hun oppfordrer leserne til å sende inn spørsmål til panelet i forkant av møtet.

– Det blir også mulig for de som sitter i publikum å stille sine spørsmål underveis, sier hun.

I panelet sitter:

• Erik Johnsen, rektor ved Åfoss skole

• Terje Flaatha, rektor ved Kollmyr skole

• Trude Tvedt, AP-politiker og rektor ved Brattsbergkleiva skole

• Helene Røsholt, gruppenestleder i Skien Høyre

I tillegg kommer universitetslektor ved Universitetet i Sørøst Norge, Mattias Øhra, som skal holde en innledning om leksefri skole.

Har du spørsmål eller innspill til panelet? Send de til heidi.erikssen@varden.no