– Pappa balanserte sin journalistiske integritet med å være en vennlig person. Han elsket jobben sin, forteller datteren, Kristina Moreno Lie-Hagen, til Varden.

Morten Lie-Hagen ble 72 år gammel og vil bli minnet som en svært dyktig journalist.

– Han hadde en gudbenådet penn. Han var levende opptatt av samfunnet rundt seg, som han også skildret og utfordret på en måte som var like imponerende som den innbød til respekt. Jeg er svært takknemlig for Mortens lange, engasjerte og omfattende bidrag gjennom 23 år i Varden, sier Tom Erik Thorsen, sjefredaktør i Varden.

Morten Lie-Hagen startet sin karriere som lærer på Herre skole i Bamble. Her underviste han i flere fag.

Etter et sommervikariat som journalist i PD byttet han bransje, og han ble værende i PD til han startet i Varden i 1996. Lie-Hagen hadde særlig ansvar for å skrive saker fra hjemkommunen.

– Å gå rundt i Bamble med pappa tok en evighet. Overalt var det folk som ville slå av en prat med ham, minnes datteren, og legger til:

– Han var en vennlig og varm person, som lett kom i kontakt med folk. Mange har gode og varme minner om pappa. I vår familie var pappa en bauta og i dag føles tomrommet enormt.

PD omtalte Morten Lie-Hagens dødsfall først.

Engasjert: – Pappa balanserte sin journalistiske integritet med å være en vennlig person. Han elsket jobben sin, forteller datteren, Kristina Moreno Lie-Hagen, til Varden. Morten Lie-Hagen ble 72 år gammel. Foto: Fredrik Pedersen