Kripos advarer mot e-poster som hevder at mottakeren har lastet ned overgrepsmateriale. Disse skal ikke besvares, men slettes, skriver Kripos i en pressemelding.

Kripos har det siste året fått en rekke henvendelser om at det sendes ut e-poster der noen utgir seg for å være Kripos eller andre i politiet.

– De siste dagene har Kripos mottatt en rekke telefoner fra bekymrede personer som har mottatt en slik e-post, opplyser Kripos.

– Slett den

Ifølge e-posten skal mottakeren ha lastet ned overgrepsmateriale fra internett, og får 48 timer på å svare til en e-postadresse som ikke går til politiet.

– E-posten er et svindelforsøk, og bør slettes uten videre oppfølging, opplyser Kripos videre.

Flere tegn

De peker på at det er flere tegn på at denne e-posten ikke er reell, som dårlig språk og en e-postadresse som ikke er politiets. I tillegg ville aldri politiet orientert noen om et mulig lovbrudd av denne typen på e-post, eller bedt om sensitiv informasjon på denne måten.

– Vi har likevel forståelse for at det kan virke skremmende å motta en slik e-post, og ser derfor behovet for å gå ut med en advarsel, slik at det ikke skulle være tvil om at dette er svindelforsøk, og ikke en reell henvendelse fra politiet, avslutter Kripos.