Mikael Ghebremarian døde fredag. Han ble 80 år gammel.

Mikael var et kjent fjes i Skien da han siden oppstarten i 2009 var en del av Miljøpatruljen.

– Jeg har vært en del av Miljøpatruljen i over ti år. Jeg liker ikke å se søppel på gata. For meg handler det om orden, treffe og snakke med folk. Det er livet, sa han til Varden i sommer. Da hadde Varden er større reportasje om Mikael som samme året fylte 80 år.

Puben med et siste farvel

Jubileet hadde han på stampuben Gimle pub i Skien, der han ble overrasket med feiring. Det var også puben som først meldte om dødsfallet.

– Hei alle sammen. Vår kjære Michael sovnet stille inn i går. Innsamling til bårebukett ved vår kjære Michael sin bortgang kan dere gjøre på gimle. Takk for gode øyeblikk og minner. Hilsen gimlecrew, skrev de på Facebook tidligere lørdag.

Mikael fortalte til Varden at puben var som en familie for han.

– Jeg er mye på Gimle. Har vært der i 16 år. Jeg er innom og tar noe å drikke og snakker med folk, sa han.

– En gledesspreder

Varden har vært i kontakt med arbeidsgiver gjennom mange år, og leder for Miljøpatruljen, Espen Skjævestad.

Han sier at Mikael vil bli dypt savnet.

– Mikael kommer til å bli dypt savnet av alle oss i Miljøpatruljen. Han har vært en fantastisk kollega og gledesspreder i mange år. Og at vi er takknemlige for å ha hatt en så fin person som Mikael i livene våre, sier han.

Mikael hadde ikke familie i Skien, men fikk for første gang på 15 år, i sommer, møtt sønnen sin som bor i Italia.

Skjævestad forteller at både sønnen og søsteren hans var på besøk hos han mens han var på sykehuset og helsehuset, noe tid tilbake, og at de skal ha få hilst på han før han gikk bort fredag.

Varden har vært i kontakt med Mikaels sønn i Italia, Emanuele Berhe. Han sier til Varden at han og familien sørger, men at han vil at venner og samfunnet i Skien skal vite hvor mye de betydde for hans far.

– Min far elsket Skien, og han snakket alltid så varmt om byen. Da jeg og min Gudfar var på besøk viste han oss rundt på noen av sine favorittsteder. Vi tror hans godhet var en refleksjon av hans lykke i Skien, sier sønnen.