Den største kraftavtalen har ifølge en pressemelding en effekt på 100 MW og en årlig kraftmengde på 876 GWh fornybar energi. Den nye langsiktige avtalen erstatter den eksisterende kraftavtalen som utløper i mai 2023.

Den andre avtalen er på inntil 30 MW og sikrer bedriften ytterligere 263 GWh per år fra 2026. Avtalen er knyttet til Ineos Inovyns utviklingsplaner for å elektrifisere prosesser og produsere hydrogen for å ytterligere redusere CO2-utslippene ved anlegget på Rafnes.

Avtalene skal sikre leveranse av fornybar energi fra Statkrafts norske kraftverk.

– Avtalen understreker Statkrafts viktige rolle som storleverandør til norsk industri og viser at det er mulig å sikre langsiktige kraftkontrakter også i dagens marked, sier Hallvard Granheim, konserndirektør Marked i Statkraft, i en pressemelding.

– Hvis vi ikke hadde fått på plass en kontrakt før mai måtte vi kjørt anleggene på spotpris, sier styreleder, Nils Eirik Stamland, i Inovyn Norge.

– Vi står for om lag én prosent av Norges årlige strømforbruk, og med de volatile prisene vi har sett så hadde det vært risiko for at anlegget måtte stenges ned i perioder. Det er krevende tider med høye energipriser, resesjon i markedene og høye råstoffpriser, som utfordrer lønnsomheten, legger han til.

Logoen til Statkraft på Lysaker. Foto: Lise Åserud / NTB