Midt i redaksjonens morgenmøte åpnet døren seg og det valset inn et titalls kattekledde barn og ungdommer. Ikke hverdagskost akkurat. Ikke en gang i en avisredaksjon.

Med på slep hadde de også NRK.

Det var unge skuespillere fra Telemark barne- og ungdomsteater som kom inn dørene til Varden. Denne helga setter de opp musikalen «Aristokattene». De er ikke fornøyd med hvordan avisa har (eller ikke har) dekket arrangementet.

– Kommer ikke dere til oss, kommer vi til dere, sier Maja Foss Five, som er kunstnerisk ansvarlig for Telemark barne- og ungdomsteater.

Uansett ble det både mjauing og sang, samt alle hadde med seg klikkpenner, for å gi Varden «klikk».

– Dette var en utrolig forfriskende start på dagen, fra en usedvanlig flink og engasjert gjeng i Telemark barne- og ungdomsteater. Dette illustrerer noe av bredden i det fantastiske mangfoldet vi har i kulturlivet i Telemark, som vi også skriver mye om, sier Vardens sjefsredaktør Tom Erik Thorsen på direkten til radioen.

Han hadde avklart besøket på forhånd, men ikke sagt noe om det til de andre i møterommet.

– I likhet med all annen journalistikk, må også kulturjournalistikken fornye seg. Vi leter stadig etter nye måter å dekke og omtale kultur på, og dette stuntet viser med all tydelighet at det finnes nye og andre måter å nå fram på. Kreativt!

– Når det er sagt: Varden kommer til å dekke premieren til «Aristokattene», og vi gleder oss til å fortelle om disse fantastiske flinke og unge skuespillerne, sier Thorsen.

Aristokattene har premiere på fredag 21. april i Ibsenhuset.

Foto: Hege Løvdal Gulseth