annonse

Indisk IT-gigant vil til Telemark

INDISK IT-GIGANT
INDISK IT-GIGANT: Fylkesordfører Sven Tore Løkslid og Gaurav Gupta, Norgessjef for Tech Mahindra. (Foto: Fredrik Nordahl)
Tech Mahindra

Representanter fra den indiske IT-giganten Tech Mahindra besøker Telemark torsdag, for å snuse på å etablere seg i distriktet.

Fredrik Nordahl
  • Daniela Ørvik

De uttrykker et sterkt ønske om å få etablert et kontor i Grenland.

Gaurav Gupta, Norgessjef for Tech Mahindra, sier at Telemark alltid har vært i deres tanker og planer, og at området er interessant for å starte opp nok et kontor.

– Vi ønsker å starte opp enda et servicesenter i tillegg til det vi har i Oslo, sier Gupta.

Opptil 100 arbeidsplasser

Modellen de ønsker er å ha et servicesenter utenfor hovedkontoret.

– I Sverige har dere hovedsete i Stockholm, mens servicesenteret, med opptil 150 ansatte, ligger i Gøteborg. Slik kan vi få til her også, sier Bjørn Richard Johansen, prosjektleder for Invest in Telemark.

Forretningssjefen for Norden, Rajendra Tunuguntla, deltar også i møtet på fylkesordfører Sven Tore Løkslids kontor.

Han trekker fram Telemarks stå på-vilje til at Tech Mahindra ser positivt på å sette i stand senteret som kan gi opptil 100 arbeidsplasser.

– Dere er veldig dedikert her, og det setter vi pris på, sier Tunuguntla.

Invest in Telemark

I samarbeid med Innovasjon Norge underskrev Telemark fylkeskommune en kontrakt med First House i 2013, for prosjektet Invest in Telemark. First House skulle skaffe Telemark nye arbeidsplasser gjennom mellom en til fem større bedriftsetableringer, men foreløpig har det ikke blitt skapt en eneste. 

NRK har denne uken avslørt pengebruken i forbindelse med prosjektet, som blant annet omfatter dyre restaurantbesøk med god mat og drikke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.