INGEN ÅPNING: det blir ingen åpning av breddeidretten 1. september Foto: Lise Åserud

Ingen åpning for breddeidretten: –Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet og sinte

Det blir ikke åpnet for breddeidrett i Norge fra 1. september, opplyser helseminister Bent Høie (H).

Regjeringen la fram nye smittevernregler på en pressekonferanse fredag. Der sa Høie at det ikke blir åpnet for kamper og konkurranser i breddeidretten for dem over 19 år.

Samtidig slo han fast at grensen på maksimalt 200 personer på arrangementer beholdes, slik det for eksempel er med publikum på eliteseriekamper i fotball. Tidligere har det vært antydet en åpning for 500 personer fra 1. september, men slik blir det ikke.

– Vet mange kommer til å bli skuffet og sinte

Det lempes heller ikke på kravet om minst én meters avstand i kino- og konferansesaler.

– Jeg vet at mange i kultur-, idrett- og næringsliv har ventet og håpet på dette. Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet og sinte. Det forstår jeg godt, men vi kan ikke ta sjanse på å miste kontrollen, sa Høie.

Vil åpne for kontakttrening

NFF skal i et møte med regjeringen mandag diskutere fremtiden til Fotball-Norge. NFF kommer ikke til å be om en åpning for å la de over 20 år spille kamper i breddefotballen.

– Vi registrerer at situasjonen har forverret seg. Men vi håper at regjeringen vurderer helheten her. Det første målet vårt er å komme i gang med kontakttrening for seniorene. Det medfører ikke en stor smitterisiko, sa Alf Hansen, direktør for utvikling i NFF, til NTB.

Krevende for idretten

Idrettspresident Berit Kjøll sier at fredagens beskjed er vanskelig for mange breddeidrettsutøvere, men at hun har forståelse for at myndighetene ikke letter mer på koronarestriksjonene nå.

– Dette påminner oss om den sårbare og alvorlige situasjonen vi alle opplever. Beslutningen er likevel krevende for mange av våre kontaktidretter og voksne breddeidrettsutøvere som ikke får komme i gang med normal aktivitet.

– Vi ser fram til møtet på mandag for en god og konstruktiv dialog med myndighetene rundt videre igangsettelse av trening og dernest trygge konkurranseformer for breddekontaktidretten når situasjonen tillater dette, sier Kjøll.

(©NTB)