Malin Nordengen (15) slår gjerne et slag inne når været ikke tillater golfspill ute. Hun synes simulatoren er virkelighetsnær. 		ALLE
Malin Nordengen (15) slår gjerne et slag inne når været ikke tillater golfspill ute. Hun synes simulatoren er virkelighetsnær. ALLE Foto: Caroline Ørvik

Investerte 700.000 kroner i golfsimulator på Heistad

Etter å ha tenkt tanken i tolv år har tre golfentusiaster realisert drømmen om å kunne spille golf året rundt også på Heistad.

De to siste årene har Thomas Nordengen, Kenneth Nordengen og Stein Årvik jobbet med å sette opp to golfsimulatorer i Lundedalslia på Heistad.

– Jeg har tenkt på å få til dette i tolv år, men det er først for to år siden vi fant et egnet lokale, en golfsimulator krever jo en viss takhøyde, sier Thomas Nordengen.

Han mener at denne typen golf egner seg for både nybegynnere og mer erfarne golfspillere.

– Simulatoren er veldig virkelighetsnær og her får man også muligheten til å spille golf de månedene det ikke er mulig ute, sier han, og forteller at de regner med å operere med en sesong på omtrent fem måneder i året.

Investerte 700.000 kroner

Partnerne har investert totalt omtrent 700.000 kroner for å få simulatorene opp å gå.

Thomas Nordengen og Kenneth Nordengen.
Thomas Nordengen og Kenneth Nordengen.

– Målet vårt er ikke å gå i pluss med det første, men på sikt ønsker vi i alle fall å gå i null, sier Thomas Nordengen.

Han og de andre investorene ønsker at golfsimulatoren skal benyttes til alt fra enkeltbesøk til bursdager og utdrikningslag.

– Vi ønsker også å bygge opp et godt miljø her og å få faste besøkende, sier Kenneth Nordengen.

I lokalet er det satt opp to store lerret med hver sin simulator, slik at flere kan spille samtidig.

Vil rekruttere flere

De tre mennene som står bak prosjektet har selv spilt golf i flere år. Nå håper de at de kan være med på å rekruttere flere til golfmiljøet i Grenland og omegn.

Selv karakteriserer de ikke golf som bare en hobby, men en lidenskap.

– Man blir veldig lett hektet på golf. Det er jo en stor sport allerede, men målet vårt er å rekruttere flere til golfklubbene her i området, sier Kenneth Nordengen.

– Stort potensielt marked

Det finnes flere golfsimulatorer i nærliggende byer, men kameratene tror likevel at det er marked for en til.

Siden oppstarten for to uker siden har omtrent 100 personer vært innom for å svinge golfkølla. Målet er foreløpig å ha 40 besøkende i uka.

– Vi håper på å nå ut til mange etter hvert som jungeltelegrafen går. Til nå er det både kjente og ukjente som har tatt turen hit, sier Thomas Nordengen.

Målgruppen deres spenner vidt, helt fra barn og ungdom til pensjonister.

– Vi har golfkøller til utlån som passer til de helt ned i fem år. Vi håper også at flere kvinner vil prøve seg på sporten, hittil er det bare tre kvinner som har forsøkt seg her.