Ingunn Røiseland sier at hun ikke har planer om å skape en bevegelse eller å organisere seg. Hun sier til Varden at hun snakker på egne vegne, men at hun prøver å ha en tydelig stemme.
Ingunn Røiseland sier at hun ikke har planer om å skape en bevegelse eller å organisere seg. Hun sier til Varden at hun snakker på egne vegne, men at hun prøver å ha en tydelig stemme. Foto: FOTO: BIRTE ULVESETH

– Jeg setter en grense, og det er det mange hundretusen som også gjør

Hun har blitt kastet ut av sitt eget hjem. Hun har meldt seg ut av den norske stat, og hun annerkjenner ikke hvordan samfunnet vårt styres på. Nå snakker Ingunn Røiseland ut.

– Mandag 20.oktober ble du, Ingunn Røiseland (Sigurdsdatter), kastet ut av ditt eget hjem i Gråten i Skien og arrestert av politiet. Hva skjedde egentlig den formiddagen?

– Hva er det som gjør at politiet bruker så mye tvangsmakt at de valgte å mobilisere mellom 80 og 90 politifolk den dagen og dagen etter? Det er det egentlige spørsmålet. Maktenb er ikke villig til å besvare de spørsmålene vi stiller. Derfor vil de slå hardt ned på oss, slik at vi aldri skal stille liknende spørsmål igjen.

Dette er et utdrag av intervjuet med Ingunn Røiseland. Se hele intervjuet i videoen over.

Har ikke betalt regningene

– Namsmannen sa den mandagen at de hadde fått en kjennelse fra Tingretten om å stenge huset ditt fordi du ikke hadde betalt på banklånet ditt på lang tid. Hvorfor har du ikke betalt regningene dine?

– Dette er en prinsippsak, og dette har en så stor konsekvens for samfunnet vårt og for framtiden vår. Jeg har spurt banken ett spørsmål: «Kan dere fortelle meg hvor det lånet dere hevder å ha gitt meg kommer fra? Hvilken konto kom det fra før det ble opprettet som kreditt?». Det spør jeg om fordi bankene har signert på en internasjonal regnskapsavtale hvor de forplikter seg til å kunne gjøre rede for transaksjonsstrømmen. Vi får ingenting av bankene. Det kan heller ikke banken svare på, for hvis de svarer på det, rakner en struktur og et system som hele samfunnet vårt er tufta på, men som har veldig, veldig negative konsekvenser for samfunnet vårt. Heller enn å risikere at banken må svare på det, sender banken inn massiv tvangsmakt.

Ingunn Røiseland snakket til både politiet og demonstrantene som hadde møtt opp i hagen hennes mandag 20. oktober.
Ingunn Røiseland snakket til både politiet og demonstrantene som hadde møtt opp i hagen hennes mandag 20. oktober. Foto: FOTO: TORE ØYVIND MOEN
Ingunn Røiseland (50) ble hentet av politiet 20. oktober siden hun har vanskeliggjort tvangssalget av boligen sin på Gråten i Skien.
Ingunn Røiseland (50) ble hentet av politiet 20. oktober siden hun har vanskeliggjort tvangssalget av boligen sin på Gråten i Skien. Foto: FOTO: TORE ØYVIND MOEN

LES OGSÅ:Skremte huskjøpere fra å legge inn bud

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Du meldte deg ut av den norske stat i 2012. Hvorfor det?

– Jeg synes det er så smertefullt å være med i staten. Og det er fordi jeg er glad i folket vårt, glad i omsorg, varme og det å hjelpe hverandre. Sånn som jeg ser det, står staten for så mye djevelskap at jeg aldri vil kunne støtte det. Jeg er overhode ikke med der mer, og det er ingenting som forplikter meg til det heller.

Jobber med reading og healing

– Hva lever du av i dag?

– Jeg lever for det meste av å gi behandlinger, som klarsynt reading og healing.

– Hvor bor du?

– Akkurat nå bor vi litt rundt om kring.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Du har tre barn. Hvordan stiller de seg til det livet du har valgt å leve?

– Barna mine er voksne alle tre. De er oppegående, flotte og sterke og kan tenke selvstendig. De må slippe å ta ansvar for mine valg og mine tanker. Det er veldig viktig å skille mellom meg og deg, generelt.

Begynte å tenke under studiene

– Når begynte du å se annerledes på samfunnet?

– For min del begynte det når jeg begynte på universitetet og startet å lese om Latin-Amerika og USAs overgrep der. Og så skjønte jeg at «Jøss, det her har jeg jo aldri lest om i avisene. Hvorfor det?»

– Du skriver på Facebook at du nå er tilbake til normalen. Hva er egentlig et normalt liv for deg?

– Det er å føle meg som meg. Jeg føler at jeg er en veldig glad person. Det tror jeg at de som kjenner meg også merker. Jeg trenger ikke så mye. Jeg er glad hvis jeg kan våkne opp og føle at livet mitt har en mening. Hvis jeg kan våkne opp, få en kopp kaffe og spise frokosten min, er jeg egentlig veldig fornøyd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har jo stormet litt rundt deg den siste tiden etter utkastelsen og arrestasjonen. Hvordan har du det egentlig nå?

– Mange er redde for å si det de mener, fordi du fort blir hengt ut. Derfor stopper vi ofte oss selv fordi det er så mye skam og frykt. Men jeg tenker at det primære ansvaret har vi overfor oss selv. Vil vi være i en integritet og det som føles som en sannhet? Eller skal vi alltid tenke på hva andre vil si? Jeg tenker at jeg ikke kan ta det ansvaret om hva andre måtte mene om meg, fordi det ansvaret ikke er mitt.  

Snakker om Niceland

– Hva er egentlig «Niceland»?

– Niceland er et suverent territorium. Banken må gjerne selge det, eller gjøre hva de vil, men det kan aldri bli et lovlig salg så lenge banken ikke kan svare på grunnleggende spørsmål for kontrakten. Det er faktisk veldig viktig. Veldig mange er redde i samfunnet vårt, ungdom er redde. De ser at de ikke har noe sted å bo hvis de ikke underkaster seg regelverket og styret ovenifra. Vi må gå med på regelverket, ellers kan vi bare glemme det.

LES OGSÅ:Røiseland «dømt» tilbake i huset

– Du snakker om «vi». Hvor mange medsøstre og medbrødre tror du at du har rundt omkring i verden?

– Når jeg sa «vi», mente jeg Mikael og meg. Det er kjæresten min. Men det som er sikkert, er at det rundt omkring i verden er mange som våkner og forstår at vi har vært underlagt en slags programmering eller en styring av livene våre. Det å ha kontroll på massene har alltid vært et politisk mål, og den måten vi blir styrt på, er ikke helt slik vi har blitt fortalt. I mange land er det mange som gjør det samme som meg. Det jeg gjør er fredelig og aldri voldelig motstand. Jeg setter en grense, og det er det mange hundretusen som nå gjør.

Sammenlignes med amerikansk bevegelse

– Bloggeren Tor-Jørgen Næss trekker linjer fra dere til den amerikanske bevegelsen Freemen on the land / Sovereign citizen bevegelsen. Hva tenker du om det?

– Det er veldig uansvarlig av Varden å trykke det. Fordi det han gjør når han trekker en assosiasjon til terrorisme er at han da kan friste politiet til å bruke terrorlovgivning mot oss. Jeg kunne ikke i min villeste fantasi finne på å oppfordre til bruk av vold eller fientlighet. Aldri. Det er veldig uansvarlig at han får lov til å komme til orde. Det han gjør er å skape «guilt by association» ved å prøve å knytte oss til noen andre som vi aldri har hatt noe med. Det er fri fantasi. Det er ikke noe annet enn det.

– FBI definerer ekstreme, frie borgerne som en innenlandsk terroristorganisasjon. Er du en trussel for Norge, Ingunn?

– Jeg kan godt se at myndighetene har en interesse i å skape spinn, slik at andre tror at vi er farlige. Det er veldig interessant for myndighetene å definere alle som kommer med rammende samfunnskritikk. Da kan de velge å kalle det for hatprat og trussel om terrorisme, men det er ikke sant. Det som er interessant, er at de gjør det. Hvorfor gjør de det? Hvorfor kan de ikke bare svare på de spørsmålene vi har?

– Er du redd for at norske myndigheter skal begynne å se på deg som en terrorist?

– Jeg er egentlig ikke så veldig redd for noe, for da hadde jeg ikke turt å gjøre det jeg gjør nå. Men jeg er veldig realistisk, og jeg ser at de legger opp til regelverk og lovverk som gjør det mulig å skyve sånne som meg utover sidelinjen.

Vil ikke starte bevegelse

– Hva er planen din videre nå?

– Jeg har ikke noen overordnet plan. Det som jeg lever etter, er å våkne hver dag og prøve å ta ansvar for livet mitt og å ikke gå på kompromiss med samvittigheten min. Men jeg vet ikke alltid hvilken vei det tar meg. Det får jeg se.

– Har du planer om å prøve å endre samfunnet slik at det blir bedre i dine øyne?

– Jeg føler at jeg prøver på det gjennom det jeg gjør, men jeg har ikke planer om å skape en bevegelse eller å organisere meg. Jeg snakker på egne vegne, ut i fra min samvittighet, og jeg prøver å ha en tydelig stemme. Det er det jeg har blitt inspirert til å gjøre i mitt liv.

LES OGSÅ:

-

Ingunn kastet ut av hjemmet sitt

-

Skremte huskjøpere fra å legge inn bud

-

Søkte gjennom huset etter «mistenkelig aktivitet»

-

Knytter Røiselands ideer til amerikansk terroristbevegelse

-

Her blir Røiseland dømt til å bo i huset hun ble kastet ut fra

-

Skal lage film om Ingunn Røiseland

-

Derfor ble Ingunn kastet ut av hjemmet sitt