Det er lettere å gå tur i nærmiljøet, som her i Vindalsåsen, etter at Aleksander Hansen Rell og Linn           Hilde Jakobsen (t.h.) og de andre har vært i aksjon. Jon Atle Holmberg fra Telemark turistforening (t.v.) og skiensordfører Hedda Foss Five er sjelden ute og rydder stier selv, men bidrar i stedet administrativt. Åsmund Myhre (nr. 2 fra v.) er frivillig          i løypegjengen i Skien turlag og er glad for hjelpen fra jobbsøkerne.
Det er lettere å gå tur i nærmiljøet, som her i Vindalsåsen, etter at Aleksander Hansen Rell og Linn Hilde Jakobsen (t.h.) og de andre har vært i aksjon. Jon Atle Holmberg fra Telemark turistforening (t.v.) og skiensordfører Hedda Foss Five er sjelden ute og rydder stier selv, men bidrar i stedet administrativt. Åsmund Myhre (nr. 2 fra v.) er frivillig i løypegjengen i Skien turlag og er glad for hjelpen fra jobbsøkerne. Foto: Tore Øyvind Moen

Jobbsøkere rydder turstiene våre

Aleksander H. Rell (22) er arbeidssøker etter å ha kommet tilbake fra militæret. I ventetiden rydder han stier for turistforeningen.

Trollstien går bak Trollmyra barnehage i Skien. Denne dagen er et arbeidslag i gang her med å rydde turstien.

Aleksander Hansen Rell og de andre i gruppa har hekksaksen og minisagen med for å fjerne sjenerende busker og kratt. Linn Hilde Jacobsen fra høyskolen leder gruppa og sørger blant annet for at de tar seg gode lunsjpauser rundt bålet.

I en måneds tid har de vært i aksjon og blant annet ryddet området rundt Blåfjell, som i lengre tid har vært skjemt av hogst.

– Jeg har aldri vært med på noe sånt før, men det er morsomt. Man kan vise litt personlighet og få gode referanser, sier Aleksander.

Han forteller at de får gode tilbakemeldinger fra turgjengere som ser de er i aksjon. Selv om han vil jobbe med IKT og håper å være i arbeid snart, lurer han på å bli frivillig i løypegjengen i turistforeningen etter dette.

Samarbeidet mellom frivilligheten og det offentlige kan føre til at flere kommer seg i aktivitet.
Samarbeidet mellom frivilligheten og det offentlige kan føre til at flere kommer seg i aktivitet.

Gjør Skien bedre for turgåing

Aleksander og de andre har deltatt i et pilotprosjekt for et samarbeid mellom kommunen, Nav, Telemark turistforening og Høgskolen i Telemark. Initiativet kom fra konstituert rådmann i Skien, Jan Petter Johansen.

– Jeg er en ivrig turgåer selv og har irritert meg over at stiene ikke er bedre ryddet og merket, forklarer han.

Han har bakgrunn fra Nav og kjenner til kravet til aktivitetsplikt som er på trappene. Og han understreker at dette er tiltak for folkehelsen, både for den enkelte i prosjektet og for befolkningen i kommunen.

– Dere gjør Skien til et bedre sted for turgåing, sier lederen av turistforeningen, Jon Atle Holmberg til arbeidslaget.

Turistforeningen ønsker å senke terskelen for å komme seg ut i naturen, og satser spesielt på turstiene i nærområdene der folk bor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Løypegjengen i Skien turlag er en gjeng frivillige som bruker en dag i uka på å rydde stier. Men de merker at det gror stadig oftere igjen og er glad for drahjelpen.

– Et forbilledlig prosjekt

Rådmannen har lagt inn 150.000 kroner i budsjettet til dette, for å sysselsette fem-ti personer i fem-seks måneder neste år.

Ordfører Hedda Foss Five vil ikke forskuttere den politiske behandlingen, men er svært positiv til tiltaket.

– Dette er et forbilledlig prosjekt der arbeidssøkere løser en viktig samfunnsoppgave, samtidig som det er et konkret samarbeid mellom det offentlige og det frivillige, sier hun.

LES OGSÅ:

-

Tore har ikke vært syk på 25 år

-

Sa opp ansatte på Facebook

-

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ansatte saksøker Ica