annonse

Kan ikke forvente å fylle kirken til hver gudstjeneste

PROSESJON: PROSESJON: Gudstjenesten i Skien kirke første påskedag startet med prosesjon opp kirkegangen med drøyt 200 på kirkebenkene. I prosesjonen gikk klokker Liv Jorånn Høgseth (foran), kirkevertene Gudrun Svendsen og Liv Inger Sønsteby, prost Morten Fleischer i tillegg til kapellan Ellen Martha Blaasvær (skjult). ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN (Foto: TORE ØYVIND MOEN)

Drøyt 200 mennesker samlet til gudstjeneste kan høres mye ut. Men når det er nesten 1000 plasser ledig i Skien kirke på første påskedag ser det litt glissent ut. Men det bekymrer ikke kapellan Ellen Martha Blaasvær.

  • DAG RUNE PEDERSEN

SKIEN Hun mener det er umulig for kirken å ta et ansvar for å fylle den hver eneste gang. Hun var godt fornøyd med drøyt 200 besøkende på første påskedag.
- Det var mange nye ansikter her i dag. Det er mange som kommer til kirken bare i høytidene. Dessuten er det slik at det kommer en del mennesker fra andre kirker på de spesielle dagene, sier hun.
Dette var nok enda tydeligere under nattmessen mellom påskeaften og første påskedag. Da var det samlet rundt 65 personer til messe i Skien kirke. Også denne ble ledet av kapellan Blaasvær.
- Jeg føler meg heldig som har fått jobbe så mye på den viktigste dagen i kirkeåret. Ingen oppstandelse, ingen kristen kirke, fastslår hun.

Gledelig

Hun synes det var gledelig å kunne stå i store Skien kirke og høre menigheten synge.
- Av slikt blir det et sterkt fellesskap i kirken, sier hun.
� rets gudstjeneste på første påskedag i Skien kirke ble innledet med prosesjon med prosesjonskors og påskeliljer. De samme påskeliljene ble båret ut etter at gudstjenesten var ferdig. På kirkebakken ble påskeliljene delt ut til menigheten.
- Nå har nok gudstjenestene på julaften en større folkelig appell. Det er langt flere som besøker kirkene i jula. Men teologisk sett er det påsken som er det største. Derfor er jeg veldig glad for å ha hatt et svært hektisk døgn i forbindelse med første påskedag, sier Blaasvær.
Hun startet med midnattsmesse mellom påskeaften og første påskedag. Deretter var hun på morgensang på kapittelberget med en liten menighet på 35. Deretter var det festgudstjenesten i Skien kirke til fast kirketid første påskedag.

Godt besøk

De forskjellige kirkene som Varden har vært i kontakt med er godt fornøyd med besøket i forbindelse med påsken. Thor Hesselberg i Gulset kirke er godt fornøyd selv om besøket har vært litt lavere enn det som er til vanlige gudstjenester.
- Men slik er det alltid hos oss. Vi har en ung menighet og det betyr at de reiser vekk når det er ferier, sier han. Også Rune Doksrød i Eidanger kirke forteller om godt besøk.
- Skjærtorsdag var det lite. Men resten av påsken var veldig bra, sier han.
Arne Øystein Rambekk i Evangeliehuset sier at de har laget en påske der de har brukt bibelen som en guide gjennom helligdagene. Dette har nærmest blitt en serie som mellom 130 og 180 mennesker har fulgt.
Også den katolske menigheten i Vår Frues kirke i Porsgrunn har hatt svært godt besøk i påskehelgen.


(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse