Jan Eivind Øygarden og samboer Jenny Lillefosse Ofte flytter Krossen pub til de gamle Heimil-lokalene i sentrum. I tillegg blir det kontorlokaler for vaktservice-delen.
Jan Eivind Øygarden og samboer Jenny Lillefosse Ofte flytter Krossen pub til de gamle Heimil-lokalene i sentrum. I tillegg blir det kontorlokaler for vaktservice-delen. Foto: PRIVAT

Kjøpte Heimil-bygget – nå blir det pub her

Det er Jan Eivind Øygardens selskap Rauland Vaktservice AS som har kjøpt Heimil-bygget i Rauland sentrum. Nå blir det pub.

Den populære interiørforretningen Heimil ble i august stengt og flyttet til Tuvensenteret på Notodden. Eierne av forretningen og bygget, Hans Bugge Andersen, ønsket den gangen ikke å gå ut med kjøper av selve bygningsmassen.

LES OGSÅ:De overtok interiørforretningen i januar. Nå flytter de hele butikken

Nå er det klart at kjøper er eier og driver av Rauland Vaktservice, Jan Eivind Øygarden. Han slo til da bygningsmassen kom på salg som følge av forretningsflyttingen. Salgssummen ble på tre millioner kroner.

Flytter hele virksomheten

– Det ble kjøp av Heimil-bygget og den sentrumsnære tomta. Hva skal du bruke forretningsbygget og de andre byggene til?

– Ja, det ble et raskt kjøp, ja, og nå vet vi snart selv også hva det skal brukes til, sier Jan Eivind Øygarden spøkefullt.

I januar gikk Krossen pub til innkjøp av en egen «vors»- og Nach»-minibuss til sine gjester.
I januar gikk Krossen pub til innkjøp av en egen «vors»- og Nach»-minibuss til sine gjester. Foto: PRIVAT

– Så det er ikke helt avgjort hva som skal inn i byggene?

– Jo da, vi ble bare litt overrasket når Heimil-bygget kom så raskt på salg igjen etter eierskiftet rundt nyttår. Vi driver Krossen pub, i tillegg til vaktselskap og alle typer hytteservice. Nå flytter vi hele virksomheten til de nye lokalene i sentrum.

Ble en umiddelbar suksess

– De gamle Heimil-lokalene egner seg jo helt topp til en pub. Det skal bli veldig bra. Vi trengte også kontorlokaler og et sted for opplæring av nye vektere. Rauland Vaktservice er akkurat blitt godkjent for opplæring av vektere, forteller Øygarden til Varden.

LES OGSÅ:Denne puben kjører og henter gjestene sine

At den nye eieren av forretningsbygget i sentrum er en kreativ forretningsdriver, er det liten tvil om. I januar vakte han oppsikt ved å gå til innkjøp av en egen «vors»- og «nach»-minibuss til puben. Det ble en umiddelbar suksess i bygda.

Skal øke aktiviteten

– Vi har et ansvar for gjestene våre. Dette kan også redusere faren for at noen velger kreative løsninger for å komme seg hjem, som vi kanskje ser flere steder der det er lengre avstander, sa Øygarden i januar.

– Hvor mange ansatte er det i bedriften nå?

– Vi er blitt sju ansatte. Noen er på deltid. Vi satser på at våre tilbud skal bli enda mer attraktive i de nye lokalene. Målet er at aktiviteten skal øke framover.

Rauland Vaktservice AS hadde i 2018 en omsetning på 3,6 millioner kroner og et driftsresultat på 70.000 kroner.