annonse

«Kjør på – det er fint lite som er mer naturlig enn litt forplantning i skogen»

SAMLEIET SOM SKAPTE REAKSJONER:
SAMLEIET SOM SKAPTE REAKSJONER: Debatten har regelrett kokt i sommervarmen etter at Varden publiserte en Hallo Varden som omhandlet sex i det fri på sine facebook-sider mandag ettermiddag. (Foto: TEGNING: Ole Johnny Hansen)

Et samleie i skogen ved Garvann fikk folkene i Grenland til å gå av skaftet. Flere politikere har også latt seg engasjere.

Martin Øyvang
  • Tine Tollefsen


Facebook-knapp kommer her

Innlegget i Hallo Varden fra turgåerne, som hadde kommet over et middelaldrende par midt i sexakten i den blå løypa mot Garvann, har gått sin seiersgang i sosiale medier.

Sommeren har vært varm i Telemark. Svært varm.

For noen har sommervarmen også fått frem hete følelser. Noe som to turgåere fikk oppleve på nært hold.

Her er innlegget som har satt fyr på debatten:

«Min venninne og jeg bestemte oss for å gå en rolig tur til de nydelige fossefallene ved Gartjern. Min venninne har hjertesykdom og tåler ikke så mye. Vi hadde med niste og kaffe og belaget oss på en behagelig og rolig tur.

Men da vi kom til en av de nederste kulpene, fikk vi se et par nakne og i seksuell utfoldelse. Vi ble sjokkert, det skulle ikke gå an å oppføre seg slik i våre nærområder og attpåtil i et område med blå løypeanvisning. Det kunne jo være barn til stede! Vi hadde åndsnærværelse nok til å varsle at vi var i nærheten, og det middelaldrende paret fikk det travelt med å kle seg.

Vi må be Turistforeningen eller Løvenskiold å hindre at uskyldige folk skal bli vitne til slike atferd. Vi kommer nok over det, men tenk på eldre syke mennesker og på alle de uskyldige barna – de kan jo ikke lenger risikere å gå tur i skog og mark. Hva med å installere videokamera langs turstiene?»

«Forarget og skuffet»

Folket hyller det elskende paret

Debatten har regelrett kokt i sommervarmen, og etter at innlegget ble lagt ut på Vardens Facebook-side har flere hundre personer kommet med sine meninger.

Felles for de aller fleste av innleggene er at det burde være lov å vise hete følelser i det fri nå i sommervarmen, og viser relativt liten sympati med turgåerne som fikk en sjokkartet opplevelse.

Her er noen av reaksjonene fra leserne:

«Så får de holde seg innendørs da, hvis de blir sjokkert av slikt. Hjertesykdom er det flere som har, men tror ikke jeg hadde blitt dårligere av å se dette, snarere tvert imot. Hadde vel fått meg en god latter, og det skal jo forlenge livet ......... », skriver Runar Stensrud.

«Herlig.... så bra at noen gleder seg over samlivets goder i disse terror trusler og krig. Alle dere som kan, kom dere ut å elsk med hverandre. Nyt natur i fullt monn. Og en vidunderlig dukkert etterpå i sommer temp. », skriver Ranveig Hyni.

«Kjør på - det er fint lite som er mer naturlig enn litt forplantning i skogen... Folk er dyr de også! », skriver Rino Passolo Tiochta.

«Jeg tenker bare: så bra for det middelaldrende paret det er sommer, sol og varmt, det er lett å la seg friste», skriver Rebekka Thoresen.

«Så hyggelig ! Fysisk aktivitet er bra, frisk luft og sex er bra J Så hvorfor ikke. Synes jeg egentlig de kunne gått ett annet sted. De måtte vel inne akkurat være akkurat der der paret var J», skriver Eli Bjørklund.

«Først var den nok innafor, men når de damene kom, havna den sikkert utafor J», skriver Guri Christiansen Resell.

Engasjerte politikere

Den seksuelle akten i det fri har også nådd toppolitisk nivå i Skien, etter at også ordfører Hedda Foss Five har kastet seg inn i debatten.

«Jeg klarer ikke å «hisse meg opp» av dette Jeg går ofte til Gardvann med ungene, og synes disse idylliske kulpene, ikke langt fra hovedstien, burde være mer i bruk J
Hadde vi sett denne type aktiviteter, hadde vi sikkert både blitt overrasket og lattermilde, og fått noe å snakke om resten av turen J
Mest pinlig ville det nok vært for dem som ble «fersket»..! J», kommenterer Foss Five om hendelsen.

Også høyrepolitiker Emilie Schäffer støtter det elskende paret.

«Jeg unner dette paret all den glede og nytelse de klarte å oppnå der ute i den frie natur, og så får heller frøken snerpe snu seg vekk og gå en annen vei neste gang», skriver Schäffer.

 – Jeg synes dette var en morsom kommentar fra innsender, og en veldig liten ting å sette fingeren på, sier Schæffer til Varden og fortsetter:

– Vi hører om så mye alvorlig som skjer for tiden, så om noen vil hygge seg litt ekstra i skogen, så får det bare være helt greit.

Vil ikke ha videokamera

Personen bak innlegget foreslår at Turistforeningen og/eller Løvenskiold installerer videokameraer langs turløypa for å hindre at uskyldige folk skal bli vitne til slik adferd.

Også dette blir tatt med en god dose humor av Vardens lesere:

«Det beste er jo forslaget om å installere videokamera langs stiene! Sikkert en fin sommerjobb og se på overvåkningsbilder fra skauen! J», skriver Lars Kaasa.

«Se opp for sexkamera langs blåmerket sti, haha... Morsomste innlegg på lenge og sikkert fryktelig mange eldre og hjertesyke som går inn der... Skal se det snart blir en orgie langs stien J», skriver Gro Øverland Sjöberg.

«Hahaha ja la oss få opp kamera og få fange disse kåte menneskene, for sex er det ikke det mest vanlige og (natur)lige som finnes!! Ler høyt! Tommel opp for å eksperimentere litt» J, skriver Silje Antonsen.

Heller ikke hos Den norske turistforening (DNT) i Skien har de planer om å sette opp kameraer.

Marie Skyer i DNT trekker på smilebåndet da hun får høre bakgrunnshistorien for ønsket om kameraer i skogen.

– Det er nok ingen god løsning. Man skal ikke være overvåket ute i naturen. Det blir også veldig forstyrrende med så mange kameraer, sier Skyer.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse