annonse

Klare for å sove ute

PÅ MED SKJERFET
PÅ MED SKJERFET: PÅ MED SKJERFET: Skiensordfører Hedda Foss Five er blant ordførerne som skal sove utendørs natt til 14. januar. Foto: Tore Øyvind Moen ¬ (Foto: Tore Øyvind Moen ¬)

Nok en ordfører i Telemark bytter ut soveromssenga for ei natt.

Andreas Soltvedt

Så er natta snart her. Til sammen åtte ordførere i Telemark hadde ved morgengry tirsdag tatt oppfordringen om å sove utendørs natta 13. til 14. januar i anledningen åpningen av Friluftslivets år.

Facebook-knapp kommer her

Hedda Foss Five (Skien), Hilde Alice Vågslid (Tokke), Arne Vinje (Vinje), Olav Kasland (Bø), Steinar Bergsland (Tinn), Kåre Preben Hegland (Kragerø) og Halvor Homme (Nissedal) sto alle på lista som inkluderte 193 av landets ordførere. I tillegg kommer Gunn Berit Rygg Holmelid (Siljan).

Tirsdag formiddag melder Nome-ordfører Bjørg Tveito Lundefaret at også hun har bestemt seg for å bli med.

- Ja, dette er et fint tiltak, mener Tveito Lundefaret.

- Avgjørelsen satt langt inne?

- Ja, og helt ærlig: Jeg har litt problemer med å sove, og med tanke på et tettpakket program resten av uka, har jeg vegret meg litt. Men nå blir jeg med. Så får jeg heller tåle litt dårlig søvn, sier Nome-ordføreren som allerede har klargjort soveposen for oppholdet i lavvoen i Lunde slusepark.

Å få med flest mulig ordførere til å sove ute en vinternatt er en av mange aktiviteter i forbindelse med Friluftslivets år 2015.

Temperaturen ser ikke ut til å bli den verste for de ni telemarksordførerne som har kastet seg på. Ifølge yr.no er det meldt fra null til noen få minus kommende natt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.