Knut Nystedt vant 1,7 millioner i poker under en turnering i Barcelona mandag.
Knut Nystedt vant 1,7 millioner i poker under en turnering i Barcelona mandag. Foto: Privat

Knut vant 1,7 millioner i pokerturnering

Knut Nystedt fra Skien spilte seg til en tredjeplass i pokerturneringen Estrellas Barcelona Main Event mandag, og vant dermed 186.000 Euro.

– Det er helt sykt, sier en tydelig fornøyd Nysted på telefon til Varden fra en restaurant i Barcelona sentrum mandag kveld. Der feirer Gjerpensgutten tredjeplassen sammen med en god gjeng fra Skien.

Stor pott

Skiensmannen sikret seg plass på finalebordet på søndag, og fortsatte storspillet mandag. Til slutt endte Nystedt på en tredjeplass, og sikret seg samtidig en premie på over 1, 7 millioner kroner. Selv gikk han inn med 1100 euro da han begynte å spille fredag.

Turneringen ble vunnet av spanske Mario Lopez, opplyser Msl-group i en pressemelding i forbindelse med turneringen.

De siste dagene har vært intense, med spilling i godt over ti timer hver dag. Gjerne til halv to om natta, forteller den slitne, men lykkelige Skiens-gutten.

– Det blir jo gjerne noen øl etter et spill også, så man blir temmelig sliten, innrømmer han.  

Spanderer

Nå er det tid for fest, og Nystedt lover å spandere på gjengen rundt bordet.

– Det kan jeg love deg, sier han, og ler så høyt som bare en kar som har vunnet 1,5 millioner kroner i kortspill kan le over telefon.

– Hva skal du bruke pengene til?

– Nei, jeg har jo huslån jeg som alle andre, men det blir nok en utrolig fet reise altså. Det er jeg temmelig sikker på.

Han har spilt poker siden han lærte det ved kjøkkenbordet som seksåring, og har hatt spillet som sin store lidenskap siden den gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagens gevinst er uten tvil den største han har dratt i land så langt.

– Hvor mye har du brukt på poker tror du?

– Det har jeg heldigvis ikke noe regnskap på, men etter dette går jeg i pluss, det er helt sikkert altså.

Turneringen i Barcelona er i følge pressemeldingen blant favorittene til norske pokerspillere, og årlig fyller pokerglade nordmenn bordene i den spanske metropolen.

– Det er et veldig bra pokermiljø i Norge, mener Nystedt.

Det er flere nordmenn som har imponert i Spania tidligere, kanskje aller mest Bjørn-Erik Glenne som vant EPT Barcelona etter et sluttspill mot Phil Ivey i 2006.