annonse

Knytter vennskap for fred

FRA HELE VERDEN
FRA HELE VERDEN: Totalt 48 ungdommer fra hele verden deltar på CISVs (Children International summer Village) sommerleir på Rønholt skole i Bamble. Her knytter de vennskap over landegrensene. (Alle foto: Katrine Rohde Johannessen)
HUSKET
HUSKET: Lauren fra USA (stående bak), Alexa fra Costa Rica og Carlotta fra Portugal.
CISV Sommerleir 2015
CISV Sommerleir 2015: Irma (leder) fra Spania, Carlotta (delegat) fra Portugal, Euginia (leder) fra Costa Rica og Jonty (leder, bak) fra UK.
Glede
Glede: Det var ikke vanskelig å se at ungdommene hadde funnet tonen, og det var mye klemming, fotografering og danseglede. (Foto: )
CISV Sommerleir 2015
CISV Sommerleir 2015: Noen av lederne på sommerleiren, disse fem har ansvar for det praktiske. Jonty fra England, Joanna fra Polen, Irene fra Norge, Leo fra Mexico og Richard fra Norge (bak).
CISV Sommerleir 2015
CISV Sommerleir 2015: Det blir mye dans og moro når 15-åringer fra hele verden er samlet til sommerleir.
CISV Sommerleir 2015
CISV Sommerleir 2015: Både ungdommer og ledere henger seg med på dansen.
Smakebit
Smakebit: Katerina fra Tsjekkia hadde med seg smaksprøver på noen av hjemlandets spesialiteter. (Foto: )
Lederbord
Lederbord: Lederne på leiren knytter også gode vennskap. Flere av dem har deltatt på flere leire, noen så tidlig som i 11-årsalderen. (Foto: )
Lang vei
Lang vei: Juan Miguel har reist langt for å være med på sommerleiren. Han presenterte sitt fargesprakende hjemland Mexico. (Foto: )

Det blir mye latter, moro, dans og klemmer når 48 ungdommer fra hele verden møtes til tre ukers sommerleir.

  • Katrine Rohde Johannessen

Det er CISV (Children's International Summer Village) Telemark som arrangerer leiren på Rønholt i Bamble. Deltakerne, alle 15 år gamle, kommer blant annet fra Norge, Sverige, Italia, Spania, Portugal, Tsjekkia, USA, Mexico og Costa Rica.

Fred gjennom vennskap

Organisasjonen er religiøst og politisk uavhengig, og målet er å skape fred gjennom vennskap.

– I CISV mener vi at arbeidet mot en fredeligere verden må starte med barna. De har i liten grad rukket å bli påvirket av fordommer og er åpne for nye impulser. Derfor kan de lettere gjøre seg nytte av et tverr kulturelt møte, står det på organisasjonens nettside.

Lørdag var det åpen dag, og deltakerne hadde forberedt forskjellige presentasjoner av sine hjemland. Katerina fra Tsjekkia hadde med seg noen hjemlandets spesialiteter og selv om det ikke kom så mange besøkende utenfra fikk de andre ungdommene en smakebit.

Blir godt kjent

– Det er min første leir, og jeg har det kjempegøy, fortalte Katerina.

Hvert land sender fire delegater og en leder, og hvem som helst kan bli plukket ut til å delta. Men de som tror det kun er en ferietur, tar feil.

–Det er mye forberedelser som gjøres i forkant av leiren, og de fire deltakerne møtes blant annet til en leir i forkant. Det er viktig at de blir godt kjent med hverandre, sier Dirk Klusmeier i CISV Telemark.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.