TA TELEFONEN: Er du blant dem som ikke tar telefonen om du ikke kjenner nummeret? Nå oppfordrer kommunen deg til å vike fra prinsippet. Foto: Vidar Ruud

Kommunen oppfordrer: – Ta telefonen når det ringer fra ukjent nummer

Er du blant dem som ikke tar telefonen om du ikke kjenner nummeret? Nå oppfordrer kommunen deg til å vike fra prinsippet. Bakgrunnen er smittesporing.

Skien kommune viser til en pressemelding fra fylkesmannen i Innlandet når de oppfordrer innbyggerne til å ta telefonen når det ringer fra ukjent nummer.

Mange er skeptiske når det ringer fra ukjent nummer, og etter flere runder med svindeltelefoner de siste årene er det mange som rett og slett lar være å ta telefonen. I koronatider oppfordrer kommunen folk til å vike fra dette:

– Med dagens situasjon; hvor smittetallene øker i Norge for første gang på flere måneder og vi har en rekke lokale utbrudd rundt om i landet, så må vi dessverre bite i det sure eplet. Er du oppgitt som en nærkontakt av en person som har påvist smitte kjenner du nemlig ikke nummeret som ringer. Ta likevel telefonen. Da vil du bidra til at vi når målet om effektiv testing, isolering, smittesporing og karantene. Slik kan vi hindre et større utbrudd av korona, og nye nedstengninger av samfunnet, opplyser kommunen.

Les også
Fem personer fra Skien fikk påvist korona i juli: – Det har ikke blitt noe lokalt oppbluss av covid-19
Les også
Slik blir skolehverdagen i Skien: Alle starter på «gult» nivå