På Porsbanen gikk man tidlig ut med denne beskjeden til medlemmene. Ifølge ordfører Kåss respekterer ikke alle forbudet. Foto: Pål Lundsholt

Kommunen strammer inn: Går du ut på en fotballbane nå, så bryter du loven

Porsgrunn kommune tar nytt grep for å begrense koronasmitte. Nå stenges alle idrettsanlegg og ballbinger med umiddelbar virkning.

Det opplyser Porsgrunn, ved ordfører Robin Kåss, i en pressemelding fredag ettermiddag.

Den nye loven

For å begrense smittespredningen av koronaviruset ytterligere, gir smittevernoverlegen med hjemmel i smittevernloven § 4-1, første ledd b, følgende forskrift:

1. Idrettsanlegg og ballbinger skal holdes stengt. Unntak gjelder for personell som skal ivareta nødvendig tilsyn og vedlikehold.

2. Anlegg etablert for lek kan benyttes, men myndighetenes råd til smitteforebyggende tiltak skal til enhver tid overholdes. Ute i det offentlige rom, bør folk ha minst en meters avstand til andre mennesker. Når man er ute, bør man ikke være mer enn fem personer sammen i gruppe – med unntak av de som er i familie eller i samme husstand.

3. Porsgrunn kommune påtar seg ikke økonomisk ansvar som følge av pålagt tiltak.

4. Forskriften trer i kraft straks og gjelder frem til og med 13. april 2020.

STRAMMER INN: Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn. Foto: Fredrik Pedersen

– Ikke alle har respektert

Til Varden utdyper Kåss hva som nå er endret.

– Vi har allerede hatt en bestemmelse om at alle idrettsanlegg skal være stengt, og vi har hatt et godt samarbeid med idrettslag og klubber som også har stengt sine anlegg. Men vi har dessverre opplevd at ikke alle har respektert forbudet, og tilbakemeldinger fra idrettslag er at de blir utfordret, på en litt aggressiv måte, på hvorfor det blir holdt stengt. Derfor har vi nå gått til det skrittet å stenge alle anlegg og ballbinger med bakgrunn i smittevernloven, sier Kåss.

Kan koble inn politiet

Han sier at det vil bli opp til både anleggseiere og samfunnet å sørge for at den nye loven blir håndhevet.

– Nå vil det å oppholde seg på en fotballbane eller i en ballbinge være et lovbrudd. Vi ber om at alle følger med på sine anlegg, og tipser om brudd. Det vil også bli aktuelt å koble inn politiet hvis ikke dette blir respektert. Men vi håper nå at folk holder seg unna, og bedriver fysisk aktivitet alene på skogstur eller i mindre grupper andre steder, sier ordføreren.