Den varme sommerdagen fikk mange av gjestene ved Haukeliseter Fjellstue til å kaste seg uti vannet, til tross for at temperaturen i badevannet ikke akkurat er sommerlig.
Den varme sommerdagen fikk mange av gjestene ved Haukeliseter Fjellstue til å kaste seg uti vannet, til tross for at temperaturen i badevannet ikke akkurat er sommerlig. Foto: Frederik Ånund Haaverstad

Koste seg med 23 plussgrader og strålende sol i vinterparadiset

Varme sommerdager også på høyfjellet på Haukeliseter. Onsdag var den varmeste sommerdagen i Sør-Norge i juli.

Haukeli er nok mest kjent for snørike vintre og kolonnekjøring. Men også sommerstid kan fjellområdet være en perle.

Onsdag koste de besøkende seg på Haukeliseter Fjellstue med sol fra nesten skyfri himmel og temperaturer som ikke er helt normale for det populære turiststedet i 1000 meters høyde.

– Det var 23 grader midt på dagen her i dag. Folk koste seg skikkelig. Flere gikk rundt i bare overkropper og bikini, og mange benyttet sjansen til å sole seg, sier markedsansvarlig ved Haukeliseter Fjellstue, Frederik Haaverstad.

Testet badevannet

Det ligger fortsatt snø på fjellene i området, men de aller tøffeste våget seg på et bad i fjellvannet.

– Selv om det er varmt i lufta er nok ikke temperaturen i vannet mer enn seks-sju grader. Snøen smelter og renner ut i vannet, men det hindret ikke folk fra å ta seg en dukkert, sier Haaverstad.

Mange benyttet sjansen til å få litt sol på kroppen på Haukeli.
Mange benyttet sjansen til å få litt sol på kroppen på Haukeli. Foto: Frederik Ånund Haaverstad
Vinterhalvåret blir ofte snørikt på Haukeliseter Fjellstue, og overnattingsstedet er et yndet sted for skiturister.
Vinterhalvåret blir ofte snørikt på Haukeliseter Fjellstue, og overnattingsstedet er et yndet sted for skiturister. Foto: Halvor Ulvenes
I Lysebotn i Rogaland, her representert ved fallskjermhoppere i Kjerag, var det varmest i Norge onsdag.
I Lysebotn i Rogaland, her representert ved fallskjermhoppere i Kjerag, var det varmest i Norge onsdag. Foto: Scanpix

Varmest i Lysebotn

Også ellers i Sør-Norge har det vært en strålende sommerdag onsdag.

– Det er nok den fineste og varmeste sommerdagen i Sør-Norge på minst tre uker. Det har stort sett vært temperaturer over 20 grader over hele linja, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness ved Meteorologisk Institutt til Varden.

Aller varmest i dag var det i Lysebotn i Rogaland hvor temperaturen krøp opp til 28,5 plussgrader. Gulsvik i Hallingdal fulgte bak med 28,1 varmegrader.

Notodden på topp

I Telemark var det Notodden som fikk det aller hetest med sine 27,1 plussgrader, tett fulgt av Bø (26,6) og Gvarv (26,1).

I Porsgrunn og Skien viste de offisielle målingene over 22 plussgrader, mens det nesten var like varmt på Møsstrond i Rauland, hvor gradestokken krøp opp til 21,9 plussgrader. På Haukeli viser den offisielle målingen at gradestokken krøp godt over 20 grader også der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fortsatt solrike dager

Og høytrykket over Sør-Norge kommer til å bli liggende i hvert fall noen dager til, skal vi tro meteorologen.

– Både torsdag og fredag ser det ut til at det blir minst like varmt som onsdagen har vært. Kanskje litt mer skyer, men minimalt med nedbør å snakke om. Også helga ser ut til å bli veldig flott, så her er det bare å nyte sommervarmen, sier Thyness.

Temperaturmålinger fra utvalgte offisielle målestasjoner

- Notodden  - 27,1

- Bø - 26,6

- Gvarv - 26,1

- Tveitsund - 26,1

- Porsgrunn - 22,4

- Møsstrond - 21,9

- Haukeli - 20,4