Horten 20200114. Kjøretøy veltet på dekk på Bastøyerja under overfarten Moss-Horten tirsdag morgen.Foto: Brannvesenet (VB) / NTB scanpix Foto: Brannvesenet (VB)

Lastebil har veltet over flere biler om bord i Bastøferja - en person er skadet

En personbil ble knust da en trailer veltet om bord i en av bastøferjene utenfor Horten. En person er skadd.

Hendelsen skjedde ute på sjøen, da ferja var omtrent ti minutter unna Horten.

– En trailer har veltet over flere personbiler, i tillegg har en annen lastebil fått sleng om bord, melder Sørøst politidistrikt.

En bil fremstår som knust under traileren.

Det er ikke meldt om farlig gods. Politiet opplyste rundt klokka 8.40 tirsdag morgen at de hadde kontroll over situasjonen.

Lettere skadd

– Det var heldigvis ingen i personbilen som ble knust av vogntoget. Føreren av tungtransporten var i bilen, men fremstår som lettere skadd, sier vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven i Vestfold interkommunale brannvesen.

Brannvesenet jobber med å sikre skadestedet. Det er noe diesellekkasje fra vogntoget, og brannvesenet har fylt på med ti–tolv sekker absorberende bark.

Bastøferja krysser Oslofjorden mellom Moss i Østfold og Horten i Vestfold. Ferjesambandet trafikkeres av selskapet Bastø Fosen. Overfarten tar omtrent en halv time.

Kuling

– Vi vet foreløpig ikke hvorfor lastebilen veltet. Det er noe som må undersøkes, sier administrerende direktør Øyvind Lund i ferjeselskapet Bastø Fosen til NTB.

Som følge av trailervelten er avgangene til ferja Bastø 1 kansellert inntil videre, mens de andre ferjene går som normalt.

Dårlig vær

Meteorologisk institutt har utstedt farevarsel på gult nivå om kuling på kyststrekningen fra Stavern i Vestfold til svenskegrensen fra tirsdag formiddag. Det er varslet om høye bølger, og at det er farlig å være ute i småbåt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge nettstedet Kystvær var det målt vind på 23,2 meter i sekundet ved Gullholmen i området klokka 8 tirsdag morgen, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen.