MÅNEDENS INNLEGG: Liv Kari Solberg fra Skien vant månedens leserinnlegg for sitt innlegg om psykiatritilbudet i Skien. Foto: Privat

Liv Kari (37) vant kåring: – Mange har sagt at det er flott at jeg delte min historie

Liv Kari Solbergs sitt leserinnlegg om manglende tilbud til psykiatriske pasienter i Skien stakk av med seieren i Vardens første kåring av «månedens leserinnlegg».

– Jøss, dette var overraskende – det har jo vært så mange gode innlegg. Så gøy at jeg vant, sier Liv Kari Solberg da Varden ringer for å gratulere.

Hun har fått mange positive tilbakemeldinger siden innlegget «Psykiatrien i Skien – søndagsturen vekket et voldsomt sinne» ble publisert.

– Mange har sagt at det er flott at jeg delte min historie, og forteller om egne opplevelser. Det er flere som er opprørte over tilstanden i psykiatrien.

Juryen, bestående av digitalredaktør Lena Beathe Arneberg, printsjef Tom Arne Borgersen og debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen, har gått gjennom alle bidrag fra leserne – og er samstemte om at Solbergs innlegg månedens vinner.

– Dette er et sårt og modig innlegg fra en stemme vi dessverre sjelden hører fra – en person med egne erfaringer fra psykiatrien. Teksten retter kritikk mot et tilbud som stadig reduseres for en sårbar gruppe i samfunnet. I tillegg ble den godt lest og skapte masse engasjement blant leserne, sier debattansvarlig Heidi Østhus Erikssen.

– Vi gratulerer og ser fram til å motta gode og engasjerende innlegg fra flere lesere utover sommeren og høsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Solberg mottar 2000 kroner i premie for sitt bidrag.

I juni startet Varden med kåringen av månedens leserinnlegg for å få flere til å delta i samfunnsdebatten. Vi vet at det er mange telemarkinger som har mye på hjertet og sitter med meninger om temaer som fortjener spalteplass.

– Varden skal speile alle de ulike meningene innbyggerne i Telemark har og da trenger vi at flere sier sin mening. Vi oppfordrer særlig yngre lesere, og personer med minoritetsbakgrunn til å delta, sier Erikssen.

Også i juli vil juryen kåre «månedens leserinnlegg» og en ny leser vil få mulighet til å vinne 2000 kroner.

Som en del av debattsatsingen har Varden også valgt å gjøre alle leserinnlegg åpne, slik at enda flere kan både få med seg og delta i debatten.

– Vi håper at dette fører til at flere finner veien til Varden.no når de er på jakt etter godt meningsinnhold, sier Erikssen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sitter du på et godt tema, men er usikker på hvordan du skal gå fram for å få det ned på papiret? Send en e-post til heidi.erikssen@varden.no – for å få hjelp og innspill!

I tillegg har vi laget en egen mal med konkrete tips til hvordan du kan skrive et godt leserinnlegg. Tipsene finner du her.