annonse

Lønnen til kvinnelige ledere i Telemark langt over gjennomsnittet

Kvinner i mellomlederstillinger i Telemark får 92,6 prosent av lønnen til sine mannlige kolleger. Målt etter likelønn havner Telemark langt foran landssnittet.

  • Bengt Magnus Carlson

Det er kommunikasjonsbyrået Pressenytt.no som melder dette.

Facebook-knapp kommer her

Pressenytt presenterer undersøkelsen for Norsk Ledelsesbarometer.

Undersøkelsen slår fast at en kvinnelig mellomleder i Telemark i snitt tjente 530.000 kroner i fjor, noe som tilsvarer 92,6 prosent av snittlønnen til en mannlig mellomleder i fylket.

Videre skriver kommunikasjonsbyrået at medsøstere i Aust-Agder til sammenligning får 89,6 prosent av en manns lønn, mens kvinner i mellomlederstillinger i Buskerud har 83,7 prosent av lønnen til sine mannlige kolleger.

Gjennomsnittet

I følge pressenytt.no er landsgjennomsnittet for kvinnelige ledere på 87,3 prosent.
 
– De fleste steder i landet er det fremdeles en vei å gå. Det blir stadig vanligere med individuell lønnsfastsettelse. Menn er gjerne flinke til å prate seg opp og understreke hvor uunnværlige de er for bedriften, mens en del kvinner er litt mer tilbakeholdne. Dette er noe arbeidsgivere bør være bevisste på under lønnsforhandlinger, sier Jan Olav Brekke, forbundsleder i Lederne til Pressenytt.no

76.000 mindre

Nesten 3000 ansatte deltok i undersøkelsen, som ble gjennomført av De Facto på oppdrag for Lederne.

På landsbasis viser den at en gjennomsnittlig kvinnelig mellomleder utenfor oljesektoren i dag tjener 518 000 kroner. I snitt tjener mannlige mellomledere 76 000 kroner mer per år, melder informasjonsbyrået.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse