annonse

Må betale for alle passeringer i bomringen

Bypakke Grenland
Bypakke Grenland: (Foto: Bjørnar Larsen)

Lastebileierforbundet er fortvila over at tungtransporten må betale dyrt i bomringen i Grenland.

Eirik Haugen

Det er NRK Telemark som melder dette tirsdag morgen.

NRK melder at hver gang en lastebil passerer et antennepunkt må den betale – selv om det er mer enn 60 ganger per måned. Personbiler belastes ikke for mer enn 60 passeringer i måneden, uavhengig av hvor mange ganger de faktisk passerer, men tyngre kjøretøy må betale for hver passering.

LES OGSÅ: 265.000 flere bussreiser etter at bommene kom

Næringen fortviler

– Det er en kraftig økning i kostnadene. Det er uforutsigbart og vanskelig å ikke vite hva som blir maksbelastningen hver måned. Så fra og med oktober, da bomringen kom, betaler vi 130 000 kroner mer enn før, sier daglig leder i Tipp Transport Morten Natedal.

Han mener det er rart at Grenland ikke har samme fritak som resten av landet.

– Grenland er det eneste området i hele landet hvor det ikke er lik behandling av personbiler og tyngre kjøretøy. Det oppleves merkelig, sier Natadal.

LES OGSÅMindre trafikk etter at bommene kom

Skal se på saken

Prosjektleder for Bypakke Grenland, Olav Risholt vet ikke hvorfor taket på antall betalende passeringer for tunge kjøretøy har forsvunnet fra prosjektet.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Men jeg håper og tror at vi får ordnet opp i dette uten en ny Stortingsbehandling, sier prosjektleder i Bypakke Grenland, Olav Risholt, til NRK Telemark.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse