annonse

Margit og Aasmund åpner øl-butikk milevis fra nærmeste tettsted

INTIMT:
INTIMT: Den nye butikken blir liten og intim, sier Margit Karlsen-Rinde og Aasmund Rinde på Vihus i Åmotsdal. (FOTO: KJELL AULIE)

Langt fra nærmeste tettsted av særlig størrelse åpner Margit og Aasmund Rinde en egen butikk knyttet til Fjellbryggeriet DA.

  • Kjell Aulie

– For mange kan det bli et fast stoppested på vei til hytta, smiler Margit, innehaver av mikrobryggeriet på Vihus i Åmotsdal sammen med ektemannen. Lørdag 21. juni klipper hun snora.

Facebook-knapp kommer her

Har eksplodert

I løpet av et snaut år har produksjon, distribusjon og salg av øl nærmest eksplodert.

– Vi har jo hatt troen hele tiden. Men det har gått over all forventning. Eksplodert er det rette ordet, ja, innrømmer Margit Karlsen-Rinde.

Når innehaverne åpner butikk, er det ikke snakk om å holde åpent hver dag. Det er kun Aasmund som jobber heltid i virksomheten og han er stadig på reisefot som egen distributør.

Stor hyttetrafikk

– Foreløpig begrenser vi åpningstiden til fredag og lørdag i oddetallsuker, forteller Margit.

– Utenfor allfarvei? Nei, vi ligger egentlig sentralt til. Hyttetrafikken er stor fredag ettermiddag. Nede på hovedveien går det biler i ett, påpeker Aasmund.

Øl, trolig også i gavepakninger, ølglass, klesplagg med firmalogo, flaskeåpnere og på sikt også lokalt håndverk i form av treboller og annet relatert til drikkekultur, blir noe av innholdet i det lille, intime utsalget.

Tilbyr omvisning

Det bygges nå en platting utenfor butikken der driverne håper å få skjenkebevilling fra kommunen. Ikke for å drive pub virksomhet, men for å kunne tilrettelegge for grupper som besøker bryggeriet.

– Vi planlegger å dele grupper og tilby den ene delen omvisning, mens den andre får ølsmaking, sier Margit Karlsen-Rinde.
Inn på «Polet»

Så langt har Fjellbryggeriet fire ølslag på markedet. Lun (Brown Ale), Nara (Indian pale ale), Vehus (Blond ale) og Korp (Stout). Femte slag på lasset blir et som kalles Såmt, et ølslag basert på hvete. Et fruktøl er også på trappene.

– Vi har også inngått en avtale med Vinmonopolet. I løpet av året håper vi å på plass et spesial-øl, som holder 11–12 %, i polets hyller, sier Aasmund Rinde.

De siste månedene har Fjellbryggeriet fått innpass i flere butikker utenfor NorgesGruppen. Blant annet i Bergen der Aasmund Rinde sørger for distribusjon og kontakt med kundene.

LES OGSÅ: