Vogntoget ble berget av en bergingsbil fra Viking, og E134 over Haukelifjell kunne fredag ettermiddag åpnes for normal trafikk.
Vogntoget ble berget av en bergingsbil fra Viking, og E134 over Haukelifjell kunne fredag ettermiddag åpnes for normal trafikk. Foto: Halvor Ulvenes

Måtte stenge E134 da vogntog endte i grøfta

Fra snøvær til sludd og regn over fjellet. – Men det er fortsatt uforsvarlig å kjøre ovewr fjellet på sommerdekk nå, sier Vegtrafikksentralen.

I 14-tiden fredag ettermiddag ble E134 stengt etter at et vogntog kjørte seg fast i grøfta like øst for Haukelitunnelen i Vinje.

– Det kjørte av veien, og endte med å bli stående bom fast i grøfta. Så veien måtte stenges for trafikk, mens dette ble berget, sier trafikkoperatør Andreas Larsen ved Vegtrafikksentralen.

Fra snø til regn

Forholdene på veien i fjellområdene har bedret seg utover dagen.

– Det var snøvær fredag morgen og tidlig formiddag, men så har det blitt mildere og nedbøren har gått over til sludd og regn. Så det skal egentlig ikke være så håpløse forhold på fjellovergangene akkurat nå, sier Larsen.

– Det er heller ikke noen andre problemer vi har fått meldinger om, legger han til.

Vogntoget ble stående fast etter å ha kjørt i grøfta øst for Haukelitunnelen på E134.
Vogntoget ble stående fast etter å ha kjørt i grøfta øst for Haukelitunnelen på E134. Foto: Halvor Ulvenes

Må ha vinterdekk

Selv om snøværet har gitt seg, ber trafikkoperatøren bilister om å være forsiktige.

– Mildvær gir ingen garantier, og det skal ikke mye til før det fryser på. Så det er uforsvarlig å kjøre over fjellet uten å være riktig skodd, altså at bilen har vinterdekk, sier Larsen.

Veien ble først åpnet i et felt forbi ulykkesstedet, før veien ble åpnet for normal trafikk i 17.10-tiden fredag ettermiddag.