annonse

Mette Haugholt blir ordfører

NY ALLIANSE
NY ALLIANSE: F.v. Aslaug Norendal (V), Mette Haugholt (Ap), Helle Friis Knutzen (MDG) og Alf Rose Sørgaarden (KrF). (FOTO: PRIVAT)

Ap, KrF, MDG og V har slått seg sammen og dannet flertall i Sauherad. Mette Haugholt (Ap) blir dermed kommunens første kvinnelige ordfører.

  • Marit Schulstok

- Dette er en ny allianse i Sauherad-politikken, og de fire partiene mener dette gir en ny dynamikk i kommende kommunestyreperiode. De fire partiene har til sammen 17 av de 29 representantene i det nye kommunestyret, som konstitueres 29. oktober, skriver samarbeidspartnerne i en pressemelding.

Sørgaarden blir varaordfører

Avtalen innebærer at Mette Haugholt (Ap) blir ordfører og Alf Rose Sørgaarden (KrF) blir varaordfører.

Venstre  får plass i formannskapet og Miljøpartiet De Grønne får første vara til formannskapet.

Deler utvalget i to

- De fire partiene går inn for at hovedutvalgsstrukturen endres, slik at dagens hovedutvalg for oppvekst og omsorg deles i to for å sikre god politisk drøfting på begge saksområder. Hovedutvalg for næring, plan og teknikk videreføres. Lederfunksjonen i hovedutvalg for næring, plan og teknikk tilbys opposisjonen, heter det i pressemeldingen.

 
FRA VALGNATTA: Kan bli Sauherads første kvinnelige ordfører
 
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse