annonse

- Mine tanker går til familien

AKTIV
AKTIV: Ragnhild Barland ble 81 år gammel. Bildet er fra den tiden hun fortsatt var aktiv politiker.

Ragnhild Barland er død 81 år gammel.

  • Marit Schulstok

Fredag døde den tidligere stortingspolitikeren og varaordføreren. I dag sto dødsannonsen på trykk i Varden.

- Det var vondt å lese avisa i dag. Tankene mine går til Knut og familien, sier tidligere partikollega, Einfrid Halvorsen.

To damer på topp

Ragnhild Barland ble født i det som den gangen var Holla kommune i 1934. Hun arbeidet i skolen, blant annet som undervisningsinspektør. I 1975 ble hun medlem av Skien arbeiderparti.

Åtte år senere, i 1983, inntok Halvorsen og Barland Rådhuset i Skien som henholdsvis ordfører og varaordfører. Med to damer på topp gjorde Arbeiderpartiet et dristig grep den gangen.

Men Barland valgte å møte motstanden med godt humør. Tidligere har hun uttalt til Varden:

-  Da vi møtte menn som den gangen tvilte på om det var riktig av partiet å stille med to kvinner på topp, tok vi det som en fleip.

Samfunnsengasjert

I 1985 ble Barland valgt inn på Stortinget for Telemark arbeiderparti. Der ble hun sittende i tre perioder - tilsammen 12 år.

- Ragnhild var en blid og samfunnsengasjert jente. Sammen var vi opptatt av å realisere Aps program og jobbe for arbeidsplasser og sosiale forbedringer, sier Halvorsen.

Barland var særlig opptatt av idrett og fysisk fostring i skolen, forteller Halvorsen. Hun var også en av drivkreftene bak opprettelsen av et prevensjonsveiledningskontor i Skien.

På sine eldre dager var hun aktiv i seniorlaget i Arbeiderpartiet.

8. desember begraves hun fra Gjerpen kirke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.