Helse- og omsorgsminister, Bent Høie, og næringsminister, Iselin Nybø deltar på pressekonferansen. Foto: Stian Lysberg Solum

Møter pressen om koronasituasjonen

Regjeringen kommer med siste nytt om koronasituasjonen. Det siste døgnet er det satt ny rekord i antall smittetilfeller i landet.

Se pressekonferansen i videovinduet under fra klokken 14:

Les også
Mæland: Ikke aktuelt med portforbud i Norge nå
Les også
Kompensasjons-ordningen for næringslivet utvides ut april
Les også
FHI: Antall smittetilfeller har økt kraftig

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland, helse- og omsorgsminister Bent Høie og næringsminister Iselin Nybø inviterer til pressekonferanse onsdag klokka 14.00.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, vil også være til stede.

Bakgrunnen for pressekonferansen er den økende smitten. Tirsdag ble det registrert 930 nye smittetilfeller av Covid-19 i Norge, noe som er ny toppnotering for ett døgn siden pandemien startet i midten av mars i 2020.

Det siste døgnet er det registrert 930 koronasmittede, som er ny døgnrekord i Norge. Helsemyndighetene er bekymret over utviklingen.

– Viktig at alle tester seg

Tallet på smittede som er registrert siste døgn, er 399 flere enn dagen før og det høyeste antallet smittede som er registrert på ett døgn her til lands.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var denne utviklingen vi var bekymret for da vi søndag strammet inn. Det er nå veldig viktig at alle med symptomer tester seg og at alle følger råd og regler, skriver helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) i en epost til NTB.

– Målet med de nye, strenge tiltakene er å bryte en eventuell ny smittebølge. Vaksinen gjør at vi ser lys i tunnelen, men vi må få ned smitten for at vinteren og våren skal bli lettere, fortsetter han.

Stavanger har det siste døgnet tangert smittetoppen sin fra 30. desember etter at 50 nye koronatilfeller ble registrert. I Oslo ble 204 tilfeller påvist, noe som er 95 flere enn snittet de foregående sju dagene i hovedstaden.

Nakstad: Fryktet økte smittetall

– Vi har fryktet økte smittetall etter jul, og det ser ut som mange av de befolkningsrike kommunene står for den kraftigste økningen, skriver assisterende helsedirektør Espen Nakstad i en SMS til NTB.

Han tror onsdagens rekordhøye smittetall delvis kan skyldes at folk har ventet til etter ferien med å teste seg.

– Men vi må likevel være forberedt på at uketallene vil øke. Derfor anbefalte vi også forsterkede tiltak, som regjeringen innførte i helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Over 52.000 smittet

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 52.180 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.902 nye smittetilfeller i Norge. 2,8 millioner tester var fram til tirsdag utført.

133 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus. Det var fire flere enn dagen før.

Til sammen er 452 koronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

64,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om ni dødsfall i Norge.