annonse

Mulig streik kan ramme departementer og Oslo Met

MULIG STREIK
MULIG STREIK: Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet før midnatt dagen etter, blir det streik i staten. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix)

Hvis YS Stat ikke blir enig med motparten Kommunal- og moderniseringsdepartementet om en avtale for de statsansatte, blir det streik i staten.

  • NTB

Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Fristen er midnatt dagen etter. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met i en eventuell streik.

– I første fase av en eventuell streik ønsker vi å ramme tredjepart minst mulig, men det er klart at en eventuell streik ved Oslo Met vil kunne få konsekvenser også for studentene, sier YS Stats leder Pål N. Arnesen.

Streiken vil bli innledet fra arbeidstidens start 24. mai.

Ved opptrapping av en eventuell streik blir det ytterligere streikeuttak 27. og 28. mai, opplyser YS i en pressemelding.

YS Stat er en hovedsammenslutning og forhandler på vegne av over 25.000 statlige medlemmer i ti YS-forbund, blant andre Befalets Fellesorganisasjon, Delta, Parat og Skolelederforbundet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.