Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet før midnatt dagen etter, blir det streik i staten. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met.
Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet før midnatt dagen etter, blir det streik i staten. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mulig streik kan ramme departementer og Oslo Met

Hvis YS Stat ikke blir enig med motparten Kommunal- og moderniseringsdepartementet om en avtale for de statsansatte, blir det streik i staten.

Meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte starter 22. mai hos Riksmekleren. Fristen er midnatt dagen etter. YS Stat tar i første omgang ut 250 medlemmer i departementene og ved Oslo Met i en eventuell streik.

– I første fase av en eventuell streik ønsker vi å ramme tredjepart minst mulig, men det er klart at en eventuell streik ved Oslo Met vil kunne få konsekvenser også for studentene, sier YS Stats leder Pål N. Arnesen.

Streiken vil bli innledet fra arbeidstidens start 24. mai.

Ved opptrapping av en eventuell streik blir det ytterligere streikeuttak 27. og 28. mai, opplyser YS i en pressemelding.

YS Stat er en hovedsammenslutning og forhandler på vegne av over 25.000 statlige medlemmer i ti YS-forbund, blant andre Befalets Fellesorganisasjon, Delta, Parat og Skolelederforbundet.