Rune Høvås og Anja Mirielle Svendsen gleder seg til ny og enda større Coop bygg i Skien.
Rune Høvås og Anja Mirielle Svendsen gleder seg til ny og enda større Coop bygg i Skien. Foto: Fredrik Nordahl

Nå åpner de tusenvis av kvadrat med butikk

Både kunder og ansatte ved Coop bygg ville ha større plass. Torsdag åpner de tusenvis av kvadrat med butikk.

Over tre tusen kvadratmeter med butikk inne, egen drive-through-avdeling for diverse trevarer på 3500 kvadrat og digert uteområde med hagevarer når det blir litt varmere, gjør at nybygget på Kjørbekk ruver på det allerede vel så utbygde Kjørbekk-området.

Utvidelse

Totalt er det 30 ansatte som skal sørge for at kunder skal få det de ber om rundt i de i alt sju ulike avdelingene. Kort tid før åpningen torsdag er det hektisk aktivitet over alt.

Varehussjef Anja Mirielle Svendsen har kontroll.

– Hvorfor bygger dere så stort?

– Folk skal få komme hit og finne det de trenger, og vi skal ha det i butikken. Det krever stor plass. Samtidig krever det stor plass, siden vi kjøper inn store partier, sier hun og legger til at utvidelsen har lenge vært et ønske både blant kundene dere og de ansatte.

Handelsområdet mellom Skien og Porsgrunn har fått en ny gigant.
Handelsområdet mellom Skien og Porsgrunn har fått en ny gigant.

Butikken flytter ikke langt. Noen steinkast unna, ligger nemlig det tidligere Coop-utsalget.

– Det ble litt trangt nedi gata. Vi merket det spesielt ved treutsalget. Så det var stor etterspørsel fra kunder om å få det litt større. Og vi som jobbet der var jo ikke uenig i det, smiler hun. og legger til at det selvsagt ligger økonomiske motiv bak utvidelsen også.

– Målet er å nå alle som vil bruke oss, enten det er mannen i gata som vil fikse noe hjemme, eller håndverkere som trenger mye av alt. I tillegg jobber vi jo for å nå budsjettmålene våre, sier hun ten å ville gå ut med eksakte tall.

Ta med bilen inn

Størrelsen på bygget kan gi amerikanske assosiasjoner. Trelastavdelingen har egen drive-through kundene kan kjøre innom, parkere for å laste på, kjøre videre og kanskje laste på mer.

– Det er jo en del store varer det er snakk om, så da må det også være god plass til å få det med seg, sier Rune Høvås som er kategorileder for bygg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For å ha orden i trafikken er det egne filer til å kjøre runden i trelastavdelingen. Torsdag åpner den nye forretningen, mens den gamle stenger.

– Vi har en førpremiere for de ansatte onsdag, slik at alle skal bli kjent med butikken før vi åpner, sier Svendsen.