PRESSEKONFERANSE: Helse- og omsorgsminister Bent Høie. Foto: Scanpix

NÅ: Forbudt med alkoholservering etter midnatt

Regjeringen holder fredag ettermiddag klokken 14.00 pressekonferanse om koronasituasjonen. Det blir skjenkestopp etter midnatt for alle ute- og serveringssteder i Norge.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) kommer med nye anbefalinger på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Skjenkestopp

Han melder at det fra i morgen blir forbudt med alkoholservering etter midnatt. Det betyr at utesteder og serveringssteder kan servere alkohol frem til klokken 00.00, men ikke etter dette klokkeslettet.

Les også
Gjenåpningen av Norge settes på vent

Regjeringen vil gjøre nye vurderinger av smittesituasjonen i begynnelsen av september.

– Vi må bremse for å beholde kontrollen. Utbruddene de siste ukene viser hvor sårbare vi er og hvor lett det smitter, sier Høie.

Høie understreker alvoret i smitteutbruddene i Norge den siste tiden.

– Lave smittetall fikk oss kanskje til å glemme alvoret. Utbruddene de siste ukene viser hvor sårbare vi er, sa Høie på fredagens pressekonferanse.

Ingen breddeidrettsåpning

Det blir ikke åpnet for breddeidrett i Norge fra 1. september. Høie uttaler at det ikke blir åpnet for kamper og konkurranser i breddeidretten for dem over 19 år.

Samtidig slo han fast at grensen på maksimalt 200 personer på arrangementer beholdes, slik det for eksempel er med publikum på eliteseriekamper i fotball. Tidligere har det vært antydet en åpning for 500 personer fra 1. september, men slik blir det ikke.

Les også
Ingen åpning for breddeidretten: –Jeg vet at mange kommer til å bli skuffet og sinte

Munnbind

Personer som har vært utenlands i «røde» land, bør bruke munnbind fram til de er der de skal oppholde seg i karantenetiden, melder FHI.

Anbefalingen gjelder reisende som bruker offentlige transportmidler for å komme seg hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette innebærer for de aller fleste at de beholder munnbindet på når de tar for eksempel buss eller tog hjem fra flyplassen. Slik sett er det et tiltak som kan bidra til å unngå smitte under transport til stedet de går i karantene, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet.

Anbefalingen gjelder fra og med i dag.

Varden oppdaterer saken.