GRATIS: Mange valgte å benytte seg av tilbudet om å hente gratis strøsand i Skien i fjor. Nå gjentar kommunen suksessen. Foto: Skien kommune

Nå gjentar kommunen det populære gratistilbudet

Skien kommune ut gratis strøsand også i år.

De to siste vintrene har flere kommuner hatt ordninger hvor innbyggerne kan sikre seg grtatis strøsand for å sørge for trygge oppkjørsler hjemme hos seg.

Tilbudet har vært svært populært, sier teknisk sjef Finn Jenssen i Skien kommune.

– Ja, jeg har ingen eksakte tall, men vi har måttet fylle på lass på lass på de stedene vi har lagt ut strøsand. Og det betyr jo at sanda forsvinner. Det er mange som setter pris på dette, sier Jenssen.

Her finner du strøsand

Fredag opplyser Skien kommune på sin Facebook-side at de igjen har lagt ut gratis strøsand på to lokasjoner:

Bergsland - ta av fra Alexander Kiellandsgate inn til Bergsland, og sving deretter til høyre mot parkeringsplassen. Strøsand ligger inn mot fjellveggen.

Kollmyr - ta av fra Gulsetringen inn mot Gulsethallen og Kollmyr barnehage. Sving deretter opp til venstre mot Kollmyr barnehage/Gulset klubbhus. Strøsand ligger på venstre siden av veien.

Det eneste du trenger å gjøre er å ha med egen spade og en bøtte eller annen beholder å ha strøsanda i.

Overrasket av underkjølt regn

Jenssen sier at han forventer at tilbudet blir populært også i år, og at behovet for strøsand ble tydelig da det underkjølte regnet skapte problemer tidligere i uka.

– At det er syv-åtte minusgrader og regn er jo veldig sjeldent, men det skapte ekstremt glatte hoved-, side- og gangveier. Vi var ikke helt forberedt på det, sier Jenssen.