annonse

Nå kan du øyhoppe her hjemme

BØLJAN BLÅ
BØLJAN BLÅ: Skjæløy 2 legger fra kai i Langesund. I går ble tilbudet lansert for pressen. BEGGE (Foto: PER ARNE RENNESTRAUM)

Nå kan du ta ferja fra øy til øy, men husk for all del øyvettreglene!

Per Arne Rennestraum

Tilbudet starter til uka og varer til midten av august. Ni øyer i Brevik, Helgeroa og Langesund venter på deg. Det er bare å snøre din sekk og hoppe om bord. Ta gjerne med badetøy, fiskestang og telt.

Samarbeid mellom friluftslivet, ferjeselskap, kommuner og reiseliv gjør at det lanseres egen brosjyre, med rutetider og opplysninger om øyene.

Pakka kan få kjøl å gå på.

Du får øyvettreglene med på kjøpet, fritt basert på fjellvettreglene.

– Jeg tror nok det er første gangen noen har laget øyvettregler og trykket dem i en brosjyre, sier Mariken Kjøhl som er fylkeskoordinator i Forum for Natur og Friluftsliv

Godt øyvett

Godt øyvett handler om hvordan du best skal ta hensyn til både tobeinte, firbeinte og flygende øyboere.
Initiativtakerne håper flere tusen vil løse billett. Navet i tilbudet er farkostene til Brevik Fjordbåter og Helgeroa-ferjene.

Rutetilbudet er koordinert sånn at det er mulig å tøffe fra øy til øy. Ferjeturene starter i Brevik, Langesund og Helgeroa og går til Sandøya, Løvøya, Oksøya, Bjørkøya, Siktesøya, Langøya, Lille Arøya, Store Arøya og Stokkøya. Det er fullt mulig å kombinere friluftslivet med mer urbane sysler, som for eksempel et besøk på den nye utekafeen på Sandøya.

Nytt produkt å tilby

– Det nye nå er at vi har et produkt å tilby. Vi har samlet all informasjon og rutetider i et hefte, sier Øystein Lie som er kulturkonsulent i Porsgrunn kommune.

Han er veldig glad for at alle nå kan komme seg ut i skjærgården selv om de ikke har båt. Det er heller ikke utelukket at tilbudet vil bli utviklet videre med årene.

Egentlig kan du glemme bilen også, selv om du bor et stykke fra saltvannet. Du kan gå på bussen på Gulset og plutselig er du på Bjørkøya, sier reiselivssjef Kjetil Østlie i Visit Grenland.

Da er det bare å hoppe i det.

Den gode nyheten skal spres for alle vinder. Brosjyren er foreløpig trykket i 10.000 eksemplarer.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.