annonse

NÅ: Politiet har pågrepet en person etter aksjon mot bolighus

PÅGREPET
PÅGREPET: Her fører politiet den pågrepne mannen bort fra bolighuset fredag ettermiddag. (Foto: JONAS SIVERTSEN FOSSING)

Politiet har kontroll på en person, bekrefter politiet.

Eirik Haugen

SISTE: Politiet bekrefter at vi har kontroll på rett person. Det er nå trygt å ferdes i området rundt Skien fritidsparken igjen, skriver politiets operasjonsleder.

Politiet bekrefter at en person er pågrepet i forbindelse med politiaksjonen i fritidsparken.

–  Jeg kan bekrefte at det er kontroll på en person. Vi tror det kan være personen vi leter etter, men det må vi få bekreftet, sier Dag Størksen hos politiet til Varden.

Store styrker har lett i området rundt Skien fritidspark i ettermiddag.

Også politiets operasjonsleder bekrefter pågripelsen.

– Politiet har kontroll på én person. Det arbeides med å bekrefte at dette er samme mann som tidligere i dag ble observert i Skien fritidspark, melder politiet.

Personen blir nå tatt hånd om av politiet og avhørt.

Politiet sperret veien forbi Herkules kjøpesenter mens aksjonen pågikk og det var lange køer i området.

Store styrker

Politiet rykket ut med store mannskaper tidligere i dag.

– En bevæpnet mann er observert i Skien fritidspark. Publikum bes forlate området. Politiet er på stedet, meldte operasjonslederen.

Kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad opplyste at store styrker jobber med saken.

– I forbindelse med en uavklart situasjon ved Skien fritidspark, der politiet har fått flere meldinger om en bevæpet person som befinner seg i fritidsparken, er politiets innsatsleder nå etablert seg ved Ishallen i Skien. Sør-Øst politidistrikt har betydelige med mannskap på hendelsen, og har også bedt om bistand fra nasjonale ressurser, herunder beredskapstroppen. Det presiseres at det ikke er framsatt trusler og heller ikke avfyrt skudd. Men politiet har foreløpig ikke kontakt med personen med våpen som det er kommet flere observasjoner på, sa Alstad tidligere i dag.

Stasjonsjef ved Grenland politistasjon Dag Størksen, opplyste at de har fått flere meldinger om en bevæpnet mann i uniformlignende kledning.

– Det er bekymringsfullt. Vi setter inn alt vi har av ressurser nå, både til fots og i lufta. Samtidig så er beredskapstroppen på vei, sa han.

Elevene trygge

Politiet understreket at elevene ved den videregående skolen i området var trygge. Hjalmar Johansen videregående skole ligger i området ved Skien fritidspark.

– Det er ikke fremsatt trusler eller avfyrt skudd. Elever ved skolen er i trygghet, meldte politiet.

Det er også en barneskole i området. Skien kommune skrev på Facebook at eleven er trygge.

– Viktig beskjed til alle som har barn på Moflata skole. Barna er i sikkerhet og har vakthold fra politiet. Det er ikke aktuelt å hente barn på dette tidspunktet. Det finnes til enhver tid oppdatert informasjon på skolens IST og det er sendt SMS til alle foreldre, opplyste  kommunen.

Politiet melder 12.10 at de er i ferd med å følge personer ut av Skien frtidspark.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse