Branntilløp: Alle beboerne måtte evakueres ut da det oppsto et branntilløp i kjelleren på leilighetsbygget. Her jobber brannvresenet på stedet sent mandag kveld. Foto: Eirik Haugrn

Branntilløp i leilighetsbygg: – 12 beboere ble evakuert ut

12 beboere ble evakuert da det oppsto brann i kjelleren på et leilighetsbygg i Lunde sentrum. Naboer forteller at det kom tjukk røyk fra bygget.

(Artikkel ble først publisert 18.11.2019 klokken 22.30)

SISTE: - Politiet jobber fortsatt med etterforskning på stedet. Brannen skal ikke ha startet i en boenhet. Ca halvparten av de evakuerte kan flytte tilbake nå i natt. Resten må avvente pga røyklukt. Disse har ordnet seg overnatting privat. Sak opprettes, melder politiet like etter 00.30.

Nødetatene rykket ut til melding om brann i et leilighetsbygg i Lunde i Nome kommune. Det melder Sør-Øst politidistrikt og 110-sentralen i 22.30-tiden mandag kveld.

Bygget ligger midt i Lunde sentrum, like ved Extra-butikken. Naboer sier det kom tjukk røyk ut av huset. Nødetatene var raskt på stedet.

– Politiet har akkurat kommet fram og brannvesenet er i gang med å jobbe på stedet. De opplysningene vi har nå, er at alle beboerne er evakuert ut. Det dreier seg om et branntilløp i kjelleren, sier Marius Fosvold, oppdragsleder i Sør-øst politidistrikt klokken 22.42.

To personer fikk i seg røyk

Totalt 12 personer ble evakuert ut fra bygget.

I 23.20-tiden opplyser operasjonsleder Jan Tore Gregersen at politiet fortsatt jobber på stedet.

– Per nå ser det ut til at to personer har fått i seg litt røyk. De ble sjekket av ambulanse på stedet, sier Gregersen.

Ambulansen sto på stedet sent mandag kveld, men så vidt Vardens mann på stedet kunne se var det ingen beboere som hadde behov for akutt behandling.

Brann i kjelleren

Det har brent i kjelleren, og det ble først meldt at det kunne være fare for spredning til leilighetene. Dette ble heldigvis avverget.

– Politiet er i gang med å snakke med vitner og brannvesenet på stedet som en innledende etterforsking av hva årsaken til brannen kan være, sier Gregersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Branntilløp: Alle beboerne måtte evakueres ut da det oppsto et branntilløp i kjelleren på leilighetsbygget. Foto: Eirik Haugen
Brann Lunde: N/A Foto: Eirik Haugen