Hotelleier Ola Moe ved Morgedal hotell sier at de ikke er nær å finne nye drivere av hotellet, og at det derfor ble unngåelig å sette kroken på døra.
Hotelleier Ola Moe ved Morgedal hotell sier at de ikke er nær å finne nye drivere av hotellet, og at det derfor ble unngåelig å sette kroken på døra.

Nå selger han hotellet i «skisportens vugge»

Nå selger Ola Moe Morgedal hotell. Han tjente selv millioner på flyktninger der, men vil selge til en kjøper som vil drive det videre som hotell.

Moe fikk bruksendret hotellet i «skisportens vugge» til asylmottak, og bruksendringen gjelder fortsatt.

– Vi kan ikke bestemme hva en kjøper skal bruke hotellet til, men ved ellers like bud vil vi foretrekke en som skal drive det som hotell, sier Ola Moe.

LES OGSÅFlyktnnigene er verdt millioner for Ola Moe

Upopulært som mottak

I annonsen på Finn står det:

Det foreligger bruksendringstillatelse til asylmottak og dagens eiere vil foretrekke kjøper som driver hotell. 

Morgedal Turisthotell huser over 170 asylsøkere. Da eieren varslet om at det kan bli aktuelt med en brakkerigg utenfor hotellet også, protesterte naboene.
Morgedal Turisthotell huser over 170 asylsøkere. Da eieren varslet om at det kan bli aktuelt med en brakkerigg utenfor hotellet også, protesterte naboene. Foto: Torbjørn Tungesvik

Det ble svært upopulært i lokalmiljøet da planene om asylmottak ble kjent.

LES OGSÅ:Naboer mener asylsøkere ødelegger naturopplevelsen

 Moe kjøpte konkursboet i Morgedal, og leide det bort til UDI som akuttmottak.

Etterpå stengte han det. Det var helt uaktuelt som permanent flyktningemottak. Hotellet er fortsatt stengt.

LES OGSÅ:– Helt uaktuelt som flyktningemottak

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Passer ikke for «ekstreme naturopplevelser»

Ola Moe sier han selger hotellet fordi det ikke passer inn i hans hotellgruppe for turister som vil oppleve «ekstreme naturopplevelser».

Moe eier og driver også hotell på Eidsbugarden i Jotunheimen og i Fjaler i Sogn. Morgedal hotell mener han passer bedre for konferanser, dropin-turister og turister som skal på de store festivalene i Seljord.

– Det er mye aktivitet. Vi har tro på hotellet, men det passer ikke i vårt konsept, sier Ola Moe.

Alternativt vil han  leie ut hotellet, og da er det i følge Moe en tilsvarende forutsetning at det er til videre hotelldrift. 

Dobbel pris

Moe kjøpte hotellet for 5,2 millioner kroner, og legger det ut til salg for det dobbelte. Prisantydningen er 11,5 millioner kroner.

– Med de oppgraderingene vil har gjort, blant annet av spisesal og fellesarealer er det omtrent kostpris, sier Ola Moe.

Han sier han allerede har interessenter som vil kjøpe hotellet, men vil legge det ut i markedet for å se om det finnes andre interessenter og hva de er villige til å betale for et hotell som er nabo til skimuseet i Sondre Nordheims hjembygd.