annonse

Nå starter nytt bypakke-prosjekt

Brevikstunnelen stenges i hele sommer.

Elisabeth Hvitsten

Om få uker er det tid for nytt Bypakke-prosjekt, når Setrevegen - Breviksbrua i Porsgrunn settes i gang.

– 2. juni signeres kontrakten for utbedring av riksvei 354, bygging av gang og sykkelvei, samt utbedring av tunnelene ved Breviksbrua. Brevikstunnelen skal rustes opp og fortau utvides, og ny belysning skal etableres, forklarer kommunikasjonsansvarlig for Bypakke Grenland, Birgitte Finne Høifødt i en pressemelding.

Arbeidet skal pågå fra 20. juni til september 2016. I den perioden vil tunnelen stenges helt. Kollektivtransport (metrolinjen 1) kjører om E18, mens rutebuss P8 vil gå som normalt. I tillegg settes det opp ekstra avganger med minibusser mellom Stathelle og Skjelsvik som vil gå gjennom Brevik sentrum i begge retninger.
 
Det er satt av 13 millioner kroner til prosjektet. Strekningen er en arm av hovedveinett for sykkel i Grenland, til sammen 1.041 meter.

– Opprusting av tunnelen er en samordningsgevinst og en del av riksveiprosjekt – ikke bypakka. Det innebærer berg, vann og frostsikring av Breivikstunnelen og inkluderer belysning, med mer. Rammen for riksveiprosjektet er 13,7 millioner, opplyser Finne Høifødt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse