annonse

– Nå starter sesongen for båttyvene

PASS PÅ BÅTEN
PASS PÅ BÅTEN: Georg Andersen i Telemark politidistrikt mener at man må sørge for at sikkerheten rundt båten er best mulig. (FOTO: TORE ØYVIND MOEN)

Politioverbetjent Georg Andersen mener at våren er høysesong for båttyverier.

Martin Øyvang

– Ja, nå starter sesongen for tyveri av småbåter. Det er akkurat i denne perioden hvor båteierne har gjort den siste vårpussen, og hvor båtene er blir plassert på vannet at tyvene slår til, sier Andersen.

Facebook-knapp kommer her

Hittil i 2012 har politiet fått ni anmeldelser på tyveri av småbåter. Det er nesten en dobling fra i fjor.

– Det er i utgangspunktet ikke så mange anmeldelser, men på samme tid i fjor var det kun 5 anmeldelser. Totalt i 2011 ble det anmeldt 108 slike tyverier, så hvis trenden fortsetter har vi en travel vår og sommer foran oss, sier Andersen.

Vakthold gir færre tyverier

Han har følgende tips til båtfolket for hvordan man burde passe på båtene sine.

– Det er viktig å passe på verdiene sine, og at båten og området er låst hvis det er mulig. I tillegg så merker vi oss at båthavner hvor det er vakthold om natta, har færre tyverier enn fra havner uten vakthold. Det er en klar tendens, sier Andersen.

Må ha en sporingsmulighet

De fleste båttyveriene blir oppklart, men Andersen sier at sikringen kan bli enda bedre.

– Vi i politiet er veldig obs på at båttyvene kommer frem på våren, og vi har en god oppklaringsprosent. Men hvis ikke båten er registrert i noen for for båtregister, eller har en form for sporingsmulighet av båten kan det fort bli vanskelig, sier Andersen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse