– Statsminister Jonas Gahr Støre, energiminister Terje Aasland og næringsminister Jan Christian Vestre kommer til Industriuka 2024.

Det melder daglig leder i industriklyngen Powered By Telemark og leder for Industriuka, Bård Stranheim, i en pressemelding.

Industriuka 2024 arrangeres i år fra 10. til 13. juni.

– Vi vil samle toppledere, fagfolk og sentrale politikere fra ulike sektorer for å diskutere aktuelle temaer som energi og kraftbehovet, infrastruktur, klima, rekruttering, og økonomi. Deltakelsen fra høyprofilerte politikere som Støre, Aasland og Vestre understreker betydningen av dialog mellom regjeringen og næringslivet for å fremme bærekraftig utvikling.

– Som arrangør er vi veldig stolt over å ha fått topprekken fra regjeringen til å innlede på årets Industriuka, sier Stranheim.

KOMMER: Statsminister Jonas Gahr Støre og energiminister Terje Aasland er blant innlederne som dukker opp på Industriuka til sommeren. Foto: Stian Lysberg Solum. NTB Scanpix

Flere store navn

Andre fremtredende personer som bekreftes til Industriuka 2024 er direktør i Cicero Kristin Halvorsen, administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid og administrerende direktør i Innovasjon Norge Håkon Haugli.

– Den brede sammensetningen av deltakere fra både politikk og næringsliv gir gode og grundige diskusjoner og fruktbare utvekslinger av perspektiver mellom industri, politikk og arbeidsliv, sier Stranheim.

Satser mot studenter

Industriuka jobber kontinuerlig med spissing og tilpasning for å tilby bedriftene de rette ressursene. Generasjon Z er viktig og et resultat av dette arbeidet.

– Det er et konsept direkte rettet mot kobling av studenter og bedrifter. Generasjon Z gis betydelig oppmerksomhet og inkluderer egen øy i messehallen, med dedikert scene, eget kafé- og mingleområde og den helt nye rekrutteringsarenaen karrierebørs, forteller Bård Stranheim og legger til at programmet vil fortsette å vokse utover våren.