annonse

Narkosiktet telemarking i Colombia mangler penger – nå truer advokaten med å trekke seg

TATT
TATT: Nordmannen bringes i land, etter narkoaksjonen til havs utenfor Colombia. (Foto: Dijin/faksimile fra Noticas Caracol)

En 41 år gammel nordmann som er siktet i en narkotikasak i Colombia, risikerer å stå uten forsvarer. Årsaken er at han mangler penger.

  • NTB

Hans colombianske advokat, River Ramirez, sier til Dagbladet at han ikke kan fortsette uten å få betalt.

– Jeg er advokaten, og jeg vil fortsette å arbeide forutsatt at de betaler meg honorar, men han har ikke økonomiske ressurser, sier Ramirez.

Telemarkingens norske advokat, Kjell Myrland, sier at situasjonen er alvorlig.

– Det kan føre til at han ikke får advokat, og Utenriksdepartementet betaler ikke for advokat. Familien hans har heller ikke penger til å betale for advokat. Jeg prøver å få til en løsning der tingretten (i Oslo, red.anm.) kan betale for at jeg reiser ned, sier Myrland, til Dagbladet.

Les også: Solgte hasj som student i Bø, tatt med et tonn kokain i Colombia

Risikerer opp mot 20 års fengsel

Hans klient nekter straffskyld i saken der han er en av 13 pågrepne. 

Han mener saken beror på en misforståelse. Myrland sier at nordmannen er siktet for smugling og tilvirkning av 1.022 kilo kokain, og at han risikerer mellom åtte og tjue års fengsel.

– Han gjemte stoffet i seilbåter. Stoffet ble derfra overflyttet til hurtiggående båter, og målet var å sende det videre til land i Mellom-Amerika og USA. Turistene hadde ikke kjennskap til det som foregikk, sa Jorge Luis Vargas i det colombianske politiet etter pågripelsen.

Les også: Tatt som narkotopp: – Han måtte låne penger i Norge

Har ikke blitt avhørt

Nordmannen flyttet til Colombia i 2016 etter å ha sonet en narkotikadom i Norge. Politiet hevder at han var "finanssjef" for det aktuelle narkotikanettverket grunnet sine internasjonale kontakter.

Ifølge advokat Kjell Myrland er hans klient ikke blitt avhørt. Dette på tross av at det er over en måned siden pågripelsen i april.

Les også: Kokainsiktet 41-åring må betale penger for å få bo i en fengselscelle i Colombia

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse