annonse

Nei og atter nei til steinbrudd

DEMONSTRERTE
DEMONSTRERTE: Kaj Eggesvik, Mariken Kjøhl, Sverre Siljan og Jens Halvorsen hadde alle klare meninger om steinbruddplanene. (FOTO: PER ARNE RENNESRAUM)

Protestene runget: Steinbrudd midt i en naturperle? Nei takk!

Per Arne Rennestraum

Været i dag er omtrent så dårlig som det kan bli en vårdag, men det var likevel god oppslutning om markeringen i Valleråsen. Over 70 personer hadde trosset sur vind og våt snø for å si sin hjertens mening om planene om et steinbrudd i Bymarka. Porsgrunn og omegn turistforenings leder Jens Halvorsen var likevel ikke helt  fornøyd  med oppmøtet, der han skuet utover folket ved vannverket i Valleråsen.

– Det burde jo vært flere, men  været er ikke på vår side i dag, så det er forståelig.

-– Nei, været er nok heller på Arbeiderpartiets side, skjøt Sverre Siljan i By og Nærmiljøpartiet inn.

 Det er bystyret som skal ta stilling til om det skal tillates steinbrudd midt i idyllen. Siljans parti gjør  et de kan for å hindre at marka invaderes av hjullastere og dynamitt.

Må reddes

Mariken Kjøhl er koordinator for Forum for Natur og friluftsliv i Telemark. Hun sa klar fra om at marka må reddes.

– Et steinbrudd vil være en punktering av bymarka,  sa hun til Varden før hun overtok mikrofonen  for å sende sine argumenter gjennom snøføyka.

Hun mener også det er viktig å kjempe for varige grenser forbynære naturområder, slik at man slipper å måtte ta den ene omkampen etter den andre.

Tidligere har politikerne truet med boligbygging i nedre del av Valleråsen. Denne delenav trusselbildet er nå fjernet, men bare inntil videre.

Dukker opp igjen

Sverre Siljan er blant de som slett ikke føler seg for trygg.

– Forslaget vil nok dukke opp igjen seinere en gang.