Stort strømbrudd i Skien - nesten 1.000 uten strøm

Strømbrudd nord i Skien tirsdag ettermiddag.

I 12-tiden tirsdag ettermiddag oppsto det et større strømbrudd nord i Skien.

Her får du oversikten over strømbruddene

Ifølge oversikten til Skagerak Energi er det områdene Rising og Limi som er rammet.

– Vi jobber for å finne årsaken, men det er riktig at det er nesten 1.000 husstander som er rammet av strømbruddet akkurat nå, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes i Skagerak Energi i 12.20-tiden tirsdag.

Kabelfeil er årsaken

Etter å ha sjekket mer rundt strømbruddet, opplyser Omnes følgende:

– Det er snakk om en kabelfeil, altså brudd på en kabel. Men det er noe som kan fikses raskt slik at folk får strømmen tilbake, men så vil det bli jobbet videre med feilsøking slik at man er sikker på at det ikke skjer flere strømbrudd, sier han.

Derfor kom det flere strømbrudd

Mange fikk strømmen tilbake raskt. Klokken 12.33 var det kun 358 abonnenter som fortsatt var uten strøm. Men en snau time senere, klokka 13.22, senere var antallet husstander uten strøm oppe i 726. Varden ble kontaktet av flere som opplevde at strømmen kom og gikk flere ganger i løpet av kort tid.

Ifølge Skagerak Energi er det snakk om den samme kabelfeilen, men årsaken til at man opplever flere strømbrudd er at det letes etter feilen.

– Siden man ikke vet nøyaktig hvor feilen er, så bruker man en slags eliminasjonsmetode for å finne fram til den. Da må man koble på en bryter som sørger for at en annen kobles ut. Da finner man altså ut hvilke som fungerer som dem skal, og hvem som ikke gjør det, sier Omnes.

Han legger til i 13.40-tiden tirsdag at mannskapene jobber på spreng for å finne feilen, og at det er mistanke om at det kan ha oppstått en følgefeil.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I 13.50-tiden tirsdag viste oversikten at alle husstandene i Skien hadde fått strømmen tilbake