Det er satt over 7 millioner vaksinedoser i Norge. Så langt har Legemiddelverket mottatt 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger. Foto: Torstein Bøe / NTB

Nesten 30.000 meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksine

Legemiddelverket har fått 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksinering. 2.544 er klassifisert som alvorlige, 88 flere enn i forrige uke.

Etter at over 6,9 millioner vaksinedoser er satt, har Legemiddelverket mottatt 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger.

16.330 av meldingene er behandlet. 2.544 er klassifisert som alvorlige – 88 flere enn forrige uke. 13.786 er klassifisert som lite alvorlige.

Les også
Her er de viktigste nyhetene fra dagens pressekonferanse

Legemiddelverket opplyser at hendelser etter vaksinasjon meldes etter mistanke, og at det derfor ikke er gitt at det er noen årsakssammenheng.

Legemiddelverket opplyser at overvåking av bivirkninger hos barn og unge prioriteres høyt.

Unge har et mer aktivt immunforsvar enn eldre. Derfor får de også gjerne kraftigere reaksjoner og opplever oftere de vanlige bivirkningene etter vaksinasjon, som for eksempel feber, hodepine og muskelsmerter.

– Disse svært vanlige bivirkningene kommer særlig etter andre dose. De kan være plagsomme, men går over. Dersom de ikke går over etter 2–3 dager eller du opplever andre symptomer, bør du kontakte lege, sier overlege Ingrid Aas.

Les også
Utålmodig ordfører vil starte vaksineringen av barn ned til 12 år