VIL TITTE FRAM: Telemark får noe sol og varme ved inngangen til helgen, men så blir det kaldere med sur vind. Foto: Scanpix

Noe sol og varmt før det blir kaldere igjen

Telemark kan vente seg noe sol, roligere vindforhold og over 10 pluss ved inngangen til helgen, før det blir kjøligere med nattefrost og mer vind igjen.

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt i Oslo forteller at det denne torsdagen og på fredag blir noe skyer, men også noe sol i fylket.

– Det er gode muligheter for litt sol i dag torsdag og kanskje litt mer fredag. Det er litt fare for tåke og tåkeskyer i nedre del av fylket. Det kan bli noen skyflak, men vi venter oppholdsvær, sier meteorologen.

Opp i 12 pluss

Han melder videre om roligere vindforhold enn det Telemark har hatt i det siste og dagtemperaturer på godt over 10 grader den nærmeste tiden.

– Det kan bli opp i 10–12 varmegrader på dagen, som vil kunne gi en ganske så vårlig følelse. Men så blir det kaldere utover i helgen. Et høytrykk som forsterker seg sør for Island, dirigerer en kaldere luftstrøm mot landet vårt, også mot Telemark. Temperaturen vil synke en del, særlig på søndag. Det blir nok godt med minusgrader om natten. Det kan gå ned i 4–5 minus enkelte steder natt til søndag, sier Haga.

Nordavind og nattefrost

Vinden kommer ifølge værprognosene tilbake natt til lørdag og utover lørdagen. En sterk nordavind vil gjøre det surt. Men selv om dagen bli kaldere, blir det i alle fall ganske pent vær.

– Søndag blir det fortsatt nordavind, men ikke så sterk. Vi venter minus 3–4 grader på søndag morgen. Dagtemperaturen søndag vil nok smyge seg over fem pluss de beste stedene.

Haga forteller at prognosene er ganske usikre for neste uke, men det er sannsynlig at det blir en kjøligere værtype, selv om temperaturen trolig tar seg litt opp i forhold til søndagen.

– Det blir trolig oppholdsvær i første halvdel av uka. Høytrykket i vest vil nok holde stand og gi oss stabilt vær neste uke, avrunder vakthavende meteorolog Per Egil Haga.