annonse

Nordmenn mest opptatt av boligpriser i Norden

Hele 35 prosent av nordmenn sier de følger utviklingen i boligprisene ofte, mot 28 prosent i Danmark og Sverige, og kun 20 prosent i Finland.

  • NTB

– For mange nordmenn er det veldig viktig å eie egen bolig, og slik har det historisk sett vært lenge. Det ligger liksom en forventning om at man skal kjøpe seg bolig så fort som mulig, sier forbrukerøkonom Anne Motzfeldt i Norske Bank, som har bestilt undersøkelsen fra YouGov.

Der nordmenn oftere binder pengene sine til eiendom, er svensker og dansker imidlertid flinkere til å spare i aksjer og aksjefond. Ifølge tall fra Eurostat fra 2015 var Norge på bunn i Norden i beholdning av aksje- og aksjefondsandeler, mens Sverige og Danmark var på toppen.

– Nordmenn har altså litt å lære av sine naboland. Ved å spre sparepengene sine på eiendom, bankkonto og aksjemarkedet sprer man også risikoen, sier Motzfeldt.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse