Trude Belseth Sanden: Kommuneoverlege kliniske tjenester i Skien kommune. Foto: Fredrik Pedersen

Ny person har fått påvist korona i Skien

En person fra Skien har testet positivt på covid-19.

Det melder Skien kommune i en pressemelding torsdag formiddag.

Ifølge kommunen er personen nærkontakt tilknyttet et av de tre reisefølgene som fikk påvist smitte forrige uke. Reisefølget har vært i et «rødt» land.

Kommunen er i gang med smittesporing.

– Prøvene ble tatt i går og svar forelå nå i morges. Personen er isolert i hjemmet. Vedkommende har hatt symptomer på sykdom og oppsøkt legevakt for et par dager siden. Det gjøres derfor smitteoppsporing i forbindelse med dette, opplyser kommuneoverlege Trude Belseth Sanden i en pressemelding.

Legevakta

Personen oppsøkte legevakta i Skien. Belseth Sanden sier Varden at legevakta har rutiner for å håndtere personer som har luftveissymptomer eller andre symptomer som gjør at man mistenker Covid-19.

– Disse pasientene håndteres på et eget rom der personell bruker nødvendig smittevernutstyr. Vi har gjort smittesporing i forbindelse med at personen har vært på legevakta. De nødvendige prosedyrer har i dette tilfellet blitt fulgt, slik at vi ikke har holdepunkt for at denne personen har oppholdt seg på venterommet.

Ekstra oppmerksom

Kommuneoverlegen opplyser at alle som har reist i land med økt smittespredning som får symptomer raskt må ta kontakt med fastlege/legevakt slik at kommunen kan sette i gang nødvendige tiltak.

– Folk må være ekstra oppmerksomme på symptomer og ta kontakt raskt. Alle som har vært ute og reist i røde og grå land må sette seg inn i, og følge karatenereglene, sier hun.

Ber nærkontakter tar kontakt

I tillegg ønsker kommunen at alle som har vært i nærkontakt med personer med påvist smitte tar kontakt, uavhengig om de har symptomer eller ikke.

– Dette er helt avgjørende for at kommunen kan sette i gang nødvendige tiltak som testing, isolering, og smittesporing for å finne nærkontakter slik at de kan settes i karantene- og på det viset begrense videre smitte i befolkningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kommunen får enkelte henvendelser fra FHI, andre kommuner og/eller fra personene selv om at de har vært nærkontakter til smittede. Vi ønsker å påpeke at det er svært viktig at alle med symptomer som har reist i land med økt smittespredning og personer som har hatt nærkontakt med personer med påvist Covid-19 raskt tar kontakt med fastlege/legevakt slik at kommunen kan sette i gang nødvendige tiltak som testing, isolering, og smittesporing for å finne nærkontakter slik at de kan settes i karantene, skriver kommunen i pressemeldingen.

Forrige uke ble det kjent at fire personer har fått påvist smitte av covid-19 etter å ha vært på utenlandsreiser. Totalt har det vært fem smittefeller i Skien i juli.

Les også
Fem personer fra Skien fikk påvist korona i juli: – Det har ikke blitt noe lokalt oppbluss av covid-19
Les også
Kommunen oppfordrer: – Ta telefonen når det ringer fra ukjent nummer
Les også
Fire personer fra Skien har testet positivt på korona denne uka: – De tilhører tre forskjellige reisefølger