annonse

Nynazisistiske løpesedler spres i posten

Nynazisme
Nynazisme: Nynazisme
Nynazisme
Nynazisme: Nynazisme

De kaller seg Den Nordiske Motstandsbevegelsen Frihetskamp.net og ønsker seg en nasjonalsosialistisk stat uten innvandring.

Ragnhild Johansen

– Et av våre medlemmer fikk en løpeseddel i postkassen i dag, forteller gruppeleder for Høyre Jan Terje Olsen. Han tror det er en tilfeldighet at vedkommende fikk den.

– Jeg tror de sprer denne dritten helt tilfeldig, sier han.

Selv vil han ta en prat med politiet og anmelde saken.

– Dette er rein søppel. Disse menneskene målbærer en type fascistisk grums, som alle seriøse mennesker må ta avstand fra. Etter en omfattende innvandrerdebatt er dette er den siste typen utspill vi trenger nå, sier Olsen.

Nynazistiske drømmer

Symbolet på forsiden av løpeseddelen er runetegnet for T. Det kan minne om Den danske nasjonale fronts symbol. På baksiden går det fram at dette er en kamporganisasjon som er aktiv i store deler av Norden.

De drømmer om en nasjonalsosialistisk stat, de vil ta makten fra verdens muslimer og de ønsker å ekspandere militæret.

Dyp beundring for Hitler

Altaposten satte søkelyset på denne nazistiske organisasjonen i november 2014. Det skjedde etter at «Den nordiske motstandsbevegelsen» oppfordret til kamp mot asylmottak i Nordlys hotells lokaler i Bossekop i Alta.

NRK skal tidligere ha betegnet organisasjonen som «blant de mest militante høyreekstreme i Norden».

Haakon Forwald, representant for motstandsbevegelsen i Norge, har tidligere uttalt til NRK at «Vi anser Adolf Hitler som ett av det forrige årtusenets aller største mennesker. En kriger som kjempet og stred for den ariske rase og Europas framtid».

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.